Kertova kuva — Journalistisen kuvituksen keinoja ja mahdollisuuksia

Hänninen, Ville; Tietäväinen, Ville
Nimeke: Kertova kuva — Journalistisen kuvituksen keinoja ja mahdollisuuksia
Tekijät: Hänninen, Ville (Kirjoittaja)
Tietäväinen, Ville (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522229915
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 178
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 199
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Kulttuuri
Kirjastoluokka: 07 VIESTINTÄ. JOUKKOVIESTINTÄ
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: lehtikuvat, kuvajournalismi, uutiskuvat, journalismi, kuvitukset, kuvat, kuva-analyysi, kuvitustaide
Kertova kuva pohtii lehtikuvituksen eri lajeja, keinoja ja mahdollisuuksia käytännön työprosessin ja siihen liittyvien tarinoiden kautta. Teos tarjoaa pilvien päällä liitelevän teorian ja juhlapuheiden sijaan konkreettisia esimerkkejä.

Kuvitus on yhtä kuin rakennettu, ajateltu kuva. Sitä tarvitaan, kun mennään uutissähketasoa syvemmälle taustoittamaan ja selittämään maailman tapahtumia. Omaperäinen kuva tai kuvakokonaisuus pysäyttää ja herättää mielenkiinnon. Kuvitus on tekijän ja lukijan yhteistyötä: kun vastaanottaja purkaa auki kuvituksen idean, viesti jää vahvasti mieleen.

Ville Hänninen on kuviin erikoistunut freelance-toimittaja ja tietokirjailija. Hänen edellinen tietokirjansa Kirjan kasvot - sata vuotta suomalaisia kirjankansia (SKS 2017) Taideyhdistyksen kirjallisuuspalkinnon 2017.

Ville Tietäväinen on palkittu kuvittaja, graafinen suunnittelija ja sarjakuvataiteilija. Hänen lehtikuvituksiaan on julkaistu 1990-luvulta lähtien mm. Helsingin Sanomissa ja Yliopisto-lehdessä.


Tuotesuositukset