Kieli ja eläin — Vuorovaikutusta ja kielioppia monilajisissa yhteisöissä

Peltola, Rea; Jääskeläinen, Anni; Harjunpää, Katariina
Nimeke: Kieli ja eläin — Vuorovaikutusta ja kielioppia monilajisissa yhteisöissä
Tekijät: Peltola, Rea (Toimittaja)
Jääskeläinen, Anni (Toimittaja)
Harjunpää, Katariina (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789518584240
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 20.12.2021
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 1474
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 446
Tuoteryhmät: Syksy 2021
Kielet ja kielitiede
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 88.2 Suomen kieli
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kielentutkimus, kielenkäyttö, vuorovaikutus, ihminen-eläinsuhde, kielellinen vuorovaikutus, leikit, keskustelunanalyysi, merkitykset (semantiikka), nimitykset, konstruktiokielioppi, kognitiivinen kielitiede, biosemiotiikka, posthumanismi
Kieli ja eläin - Vuorovaikutusta ja kielioppia monilajisissa yhteisöissä kuvaa ihmiskieltä osana ihmisen ja muiden eläinlajien välisiä suhteita. Miten me puhumme eläimille ja eläimistä? Miten kielenkäyttö synnyttää ja muovaa suhdettamme muihin lajeihin, ja miten muiden lajien läsnäolo näkyy kielessä?

Teoksen tutkimuksissa kuvataan niitä moninaisia tapoja, joilla ihmiset muotoilevat muunlajisia koskevia käytäntöjään, käsityksiään ja suhteitaan kielessä ja kielen avulla. Tutkimuksissa tarkastellaan ihmisten ja eläinten kohtaamisia monenlaisissa tilanteissa: Miten vastataan koiran haukkuun ja papukaijan tervehdykseen? Miten koiran ja ihmisen palloleikki etenee? Minkälaisilla sanoilla lehmät kutsutaan kotiin? Miten eri puolueiden kansanedustajat puhuvat eläimistä? Miten kuvataan yllättävää kohtaamista eläimen kanssa? Voiko eläimiin viitata he-pronominilla?

Ensimmäinen Suomessa julkaistava kokoomateos aiheesta kokoaa yhteen kielitieteellisiä lähestymistapoja ihmisten ja muiden eläinten suhteeseen.


Tuotesuositukset