Kieli työssä — Asiantuntijatyön kielelliset käytännöt

Johansson, Marjut; Nuolijärvi,Pirkko; Pyykkö, Riitta
Nimeke: Kieli työssä — Asiantuntijatyön kielelliset käytännöt
Tekijät: Johansson, Marjut (Toimittaja)
Nuolijärvi,Pirkko (Toimittaja)
Pyykkö, Riitta (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522222657
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 25,00 € (22,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 1311
Painos: 1. painos, 2022
Julkaisuvuosi: 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 249
Tuoteryhmät: Kielet ja kielitiede
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 87 KIELITIEDE
Koulutusaste: Ammatillinen koulutus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kielenkäyttö, sanallinen viestintä, monikielisyys, kansainvälisyys, kielellinen vuorovaikutus, asiantuntijat, kieli ja kielet, kielivalinnat, tiedepolitiikka, tiedeyhteisöt, asiantuntijaorganisaatiot, kirjoittaminen, tekstit, tulkkaus, viestintä, yhdenvertaisuus
Suuri osa työstä on nykyään asiantuntijatyötä, joka vaatii sekä kyseisen alan että asioiden käsittelyn hallintaa. Nykyyhteiskunnassa tekstit ja niiden tuottaminen ovat tärkeä osa itse työtä. Yksi tärkeimmistä kysymyksistä työyhteisöissä on se, missä roolissa, mihin tarkoitukseen ja miten tekstejä laaditaan.

Teos pyrkii lisäämään monitieteistä ja tieteidenvälistä keskustelua työelämän kielellisistä käytännöistä. Tarkastelun kohteena ovat erityisesti akateemisen asiantuntijan työ sekä lisääntynyt tietotyö sosiaali- ja hoiva-alalla. Työyhteisöistä käsitellään tutkimusryhmiä ja yrityksistä pankkimaailmaa. Lisäksi pohditaan suomalaisen tietoyhteiskunnan tulevaisuutta hahmottelevaa kieltä ja tiedepolitiikan kieltä.

Kirjoittajat ovat kielentutkijoita, yhteiskuntatieteilijöitä ja kauppatieteilijöitä eri yliopistoista ja Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksesta.


Tuotesuositukset