Kiistellyt tiet terveyteen — Parantamisen monimuotoisuus globaalihistoriassa

Hokkanen, Markku; Kananoja, Kalle
Nimeke: Kiistellyt tiet terveyteen — Parantamisen monimuotoisuus globaalihistoriassa
Tekijät: Hokkanen, Markku (Toimittaja)
Kananoja, Kalle (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522228406
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Historiallisia Tutkimuksia 273
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 355
Tuoteryhmät: Kulttuuri
Historiallisia Tutkimuksia
Kirjastoluokka: 90.2 Yleinen kulttuurihistoria
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: terveys, sairaudet, käsitykset, parantaminen (terveys), parantajat, historia, vuorovaikutus, lääketiede, kansanlääkintä, vaihtoehtolääkintä, terveydenhoito, terveydenhuolto, sosiokulttuuriset tekijät, lääketieteellinen antropologia, uskontoantropologia, kansatiede
Terveys ja sairauksien hoitaminen ovat olleet keskeisiä kysymyksiä kautta ihmiskunnan historian. Ihmiset ovat etsineet moninaisia teitä terveyteen, ja nämä tavat ovat usein kietoutuneet kysymyksiin tiedosta, vallasta, politiikasta ja moraalista. Parantamisesta ovat kamppailleet miehet ja naiset, papisto ja lääkärit, eliitit ja rahvas, alkuperäiskansat ja kolonialistit. Suositut parantajat ovat olleet toisille noitia, puoskareita tai vaarallisia poliittisia agitaattoreita.

Tämän teoksen tutkimusartikkelit käsittelevät parantamisen asemaa eri aikoina eri puolilla maailmaa Suomesta Aasiaan, Afrikkaan ja Amerikkaan. Kirjassa pureudutaan parantamisen monimuotoisuuteen ja eritellään niitä argumentteja, joita parantamisen puolesta ja vastaan on esitetty. Tekijät tarkastelevat, mihin parantamismuotojen suosio tai epäsuosio perustuvat, miten uusia lääkintäkeinoja on omaksuttu kulttuurirajojen yli ja miten eri parantamismuotoja on pyritty kieltämään.

Lajissaan ensimmäinen suomalainen artikkelikokoelma edustaa uusinta kotimaista ja kansainvälistä tutkimusta terveyshistorian alalla ja perustuu monipuolisiin alkuperäislähteisiin ja kenttätöihin. Kirjoittajat ovat historioitsijoita, antropologeja, folkloristeja ja uskontotieteilijöitä Suomesta, Yhdysvalloista ja Trinidadista. Teos sopii oppikirjaksi historian, etnologian, antropologian, yhteiskuntatieteiden ja terveystieteiden aloille sekä kaikille globaaleista terveyskysymyksistä kiinnostuneille lukijoille.


Tuotesuositukset