Kilpisjärven poliittinen luonto — Matkoja Käsivarren kulttuurimaisemassa

Nykänen, Tapio; Valkeapää, Leena
Nimeke: Kilpisjärven poliittinen luonto — Matkoja Käsivarren kulttuurimaisemassa
Tekijät: Nykänen, Tapio (Toimittaja)
Valkeapää, Leena (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522227256
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 1422
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 365
Tuoteryhmät: Kansatiede ja antropologia
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 49.2 Suomen ja suomalais-ugrilaisten kansojen kansatiede
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kulttuurimaisema, poronhoitoalueet, poronhoito, pyhät paikat, saamelaiset, luontosuhde, matkailijat, vapaa-ajan asukkaat, kansallispuistot, luonto, käyttö, käsitykset, poliittisuus, paikallisyhteisöt, elinkeinot, maankäyttö, matkailuala, luonnonsuojelu, konfliktit
Miksi Kilpisjärven ympäristössä ei ole kansallispuistoa? Kuuluuko poro luontoon? Miksi nyt pohditaan, mitä maisemalle pitäisi tehdä?

Enontekiön Käsivarsi on suomalaisittain ainutlaatuista seutua. Alueella sijaitsevat Suomen ainoat yli tuhatmetriset tunturit sekä maan korkein kohta Halti. Kilpisjärven ympäristöllä on suurta kansallista merkitystä sekä matkailun että tieteen näkökulmista.

Saamelaisille Käsivarsi on muinaista kulttuurimaisemaa, jota esi-isät ovat pitkään asuttaneet. Satunnaisen kulkijan silmään autiolta näyttävä tunturimaa on yhä porosaamelaisten kotipiiriä.

Teoksen tekstit käsittelevät Kilpisjärven seudun luontoa ja kulttuureja yhteiskuntatieteen, taiteellisen ajattelun, kielentutkimuksen, oikeustieteen, luonnontieteen ja matkailututkimuksen näkökulmista.


Tuotesuositukset