Kirjallisuudentutkimuksen peruskäsitteitä

Alanko-Kahiluoto, Outi; Käkelä-Puumala, Tiina
Nimeke: Kirjallisuudentutkimuksen peruskäsitteitä
Tekijät: Alanko-Kahiluoto, Outi (Kirjoittaja)
Käkelä-Puumala, Tiina (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522220035
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 27,00 € 9,90 € (9,00 € alv 0 %)


Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Tietolipas 174
Painos: 4. painos, 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 321
Tuoteryhmät: Kirjallisuus
Tietolipas
Kirjakellari 2021
Tiedon ja tieteen kirjamarkkinat
Kirjastoluokka: 86 KIRJALLISUUSTIEDE
Kansalliskirjaston asiasanat: kirjallisuudentutkimus, käsitteet, genret, kirjallisuus, lukeminen, teoriat, lukemistutkimus, tulkinta, vastaanotto, kaunokirjallisuus, teemat, juoni, kerronta, narratologia, tekijyys, kertoja, henkilökuvaus, fiktiiviset henkilöt, lyriikka, metafora, runot, modernismi, intertekstuaalisuus, tekstikritiikki, formalismi, uuskritiikki, fenomenologia, reseptioestetiikka, strukturalismi, dekonstruktio, psykoanalyyttiset teoriat, feministinen kirjallisuudentutkimus
Kirjallisuudentutkimus etenee käsitteiden varassa. Niinpä myös kirjallisuustieteen perusopetuksessa ne ovat keskeisellä sijalla. Käsitteet eivät kuitenkaan ole neutraaleja tutkimuksen ja opetuksen työkaluja vaan solmukohtia, joissa kirjallisuudentutkimuksen keskeiset kysymykset, arvostukset ja päämäärät tulevat esiin.

Kirjallisuudentutkimuksen peruskäsitteitä on monipuolinen katsaus kirjallisuuden tutkimukseen. Se johdattaa tutkimusalan keskeisiin kysymyksiin ja niistä käytyyn keskusteluun. Kirja on tarkoitettu yliopistolliseen perusopetukseen, mutta se toimii myös käsikrijana jokaiselle kirjallisuudesta ja kirjallisuudentutkimuksesta kiinnostuneelle lukijalle.

Kirjoittajat ovat kotimaisissa yliopistoissa toimivia kirjallisuudentutkijoita ja -opettajia.


Tuotesuositukset