Kirjan tie lukijalle — kirjakauppojen vakiintuminen Suomessa1740-1860

Hakapää, Jyrki
Nimeke: Kirjan tie lukijalle — kirjakauppojen vakiintuminen Suomessa1740-1860
Tekijät: Hakapää, Jyrki (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517469906
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 1166
Painos: 1. painos, 2008
Kieli: suomi
Sivumäärä: 466
Tuoteryhmät: Historia
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 92.6 Suomen historia, autonomian aika
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kirjahistoria, kirjakaupat, kirjakauppiaat, kirja-ala, kirjat, myynti, jakelu, levitys, kustannusala, kustantajat, kirjatuotanto, julkaisutoiminta, kirjansitojat, kirjapainot, kulttuurihistoria, historia
Teos keskittyy kirjakauppojen historiaan Suomessa 1700-luvun lopun Turun ensimmäisistä kirjakaupoista Suomen kustannusyhdistyksen perustamiseen 1858. Teos on selkeä esitys kirjakauppainstituution synnystä, kehityksestä ja asemasta mainittuna ajanjaksona. Se lähestyy kirjallista elämää kirjojen tuottamiseen, välittämiseen ja vastaanottoon osallistuneiden henkilöiden kautta.

Kirja-alaa käsitellään kolmen teeman avulla: miksi ja miten kirjakaupat muodostivat myyntiverkoston, miten kirjallisuuden ja kirjanmyynnin kosmopoliittinen luonne vertautui kansalliskulttuurin nousuun ja miten 1800-luvun alun oloissa kirjakaupan kaupallinen ja kulttuurillinen toiminta sovitettiin toisiinsa. Kirja-alan ammattitehtäviä ja laitoksia - kirjapainoja, kustannustoimintaa, kirjakauppoja ja kirjastoja - kehitettiin myös kotimaisen ja kansallisen kulttuurin luomiseksi. Kulttuurisen toimen ohella kirjakaupan piti myös taata yrittäjälleen jonkinlainen elatus. Teos tarjoaakin erinomaisen näkökulman tähän kirjallisen toiminnan liiketoiminnalliseen puoleen.


Tuotesuositukset