Kirjeet ja historiantutkimus

Leskelä-Kärki, Maarit; Lahtinen, Anu; Vainio-Korhonen, Kirsi
Nimeke: Kirjeet ja historiantutkimus
Tekijät: Leskelä-Kärki, Maarit (Toimittaja)
Lahtinen, Anu (Toimittaja)
Vainio-Korhonen, Kirsi (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522223418
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 27,00 € (24,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Historiallinen arkisto 134
Painos: 1. painos, 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 423
Tuoteryhmät: Kulttuuri
Historiallinen Arkisto
Kirjastoluokka: 86.07 Kaunokirjallisuuden kirjoittaminen ja kääntäminen
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: historiantutkimus, lähdeaineisto, kirjeet, kirjeenvaihto, kirjoittaminen, perinne, kirjoitustaito, opetus, kasvatus, vallankäyttö, identiteetti, sota-aika, historia, perheenjäsenet, poliitikot, hallitsijat, kirjailijat, lukijat, säveltäjät, aateli, maaseutuväestö, mikrohistoria, henkilöhistoria, kulttuurihistoria, tyylintutkimus, elämäkertatutkimus
Pergamenttikirjeitä, sulkakyniä, postikortteja, sähköpostitervehdyksiä... Kirjoitetut viestit ja niiden muodot muuttuvat ajasta toiseen, ja silti moni asia pysyy samana. Kirjeiden avulla on välitetty tietoja, pidetty yllä suhteita ja rakennettu omaa identiteettiä. Kirjeiden kirjoittamisen kulttuuri kertoo omasta ajastaan ja inhimillisen viestinnän perinteistä.

Teoksessa käsitellään kirjeiden kirjoittamisen ja vastaanottamisen historiaa antiikista 2000-luvun alkuun asti. Kirjoittajien käyttämät esimerkit valottavat sekä kirjeaineiston kirjoa että monenlaisia tutkimustapoja. Teos sopii opiskelijoille, tutkijoille ja kirjeenvaihdon historiasta kiinnostuneille.


Tuotesuositukset