Kirkko, papisto ja yhteiskunta 1600-1800

Viitaniemi, Ella
Nimeke: Kirkko, papisto ja yhteiskunta 1600-1800
Tekijät: Viitaniemi, Ella (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789518586053
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 1.5.2023
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Historiallisia Tutkimuksia 289
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 311
Tuoteryhmät: Kevät 2023
Historia
Historiallisia Tutkimuksia
Kirjastoluokka: 28 KRISTILLISET KIRKOT JA YHTEISÖT. KIRKKOHISTORIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kirkko (instituutio), papisto, yhteiskunta, jumalanpalvelus, saarnat, kolehti, papit, perheet, pappilat, kotiopetus, tytöt, paikallisyhteisöt, kirkkorakennukset, kirkkomaalaukset, tilat, yhteisöllisyys, pyhyys, kokemuksellisuus, vuorovaikutus, tiedonvälitys, pitäjänkokoukset, poliittinen kulttuuri, muutos, historia
Millaisia olivat kirkon ja papiston tehtävät, asema ja merkitys varhaismodernissa yhteiskunnassa?

Kirkko, papisto ja yhteiskunta 1600-1800 tarkastelee kirkon ja papiston toimia, asemaa ja merkitystä osana varhaismodernin ajan ihmisten elämää ja kokemusympäristöä. Teos avaa papin perheen ja pappiloiden asemaa ja roolia seurakunnassa sekä yhteiskunnassa laajemminkin. Kirkkoa käsitellään seurakuntalaisten yhdessä rakentamana julkisena tilana sekä kokemusyhteisönä ja -ympäristönä. Ketkä kirkkoja itseasiassa rakensivat ja maalasivat: ammattimiehet, itseoppineet vai pitäjäläiset? Tarkasteluun nousee myös kirkon rooli osana Ruotsin valtakunnan hallintokoneistoa. Mikä oli papiston rooli julkisena tiedonvälittäjänä? Miten papisto näyttäytyi politiikan ja hallinnon toimijana? Millainen oli suomen kielen asema?

Viimeaikaiseen tutkimukseen perustuva teos tarjoaa uutta tietoa erityisesti yhteiskunta- ja taidehistorian aloilta. Samalla se toimii johdatuksena varhaismodernin yhteiskunnan tutkimuksen metodeihin ja teoreettisiin pohdintoihin.


Tuotesuositukset