Kohtaamisia kentällä — Soveltava keskusteluntutkimus ammatillisissa ympäristöissä

Nissi, Riikka; Simonen, Mika; Lehtinen, Esa
Nimeke: Kohtaamisia kentällä — Soveltava keskusteluntutkimus ammatillisissa ympäristöissä
Tekijät: Nissi, Riikka (Toimittaja)
Simonen, Mika (Toimittaja)
Lehtinen, Esa (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789518584011
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 25,00 € (22,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 1471
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 333
Tuoteryhmät: Syksy 2021
Yhteiskunta
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 87 KIELITIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: keskustelunanalyysi, diskurssianalyysi, soveltava tutkimus, kielellinen vuorovaikutus, sosiaalinen vuorovaikutus, ammattilaiset, keskustelu, vuorovaikutus, työympäristö, sosiaalihuolto, terveydenhuolto, asiakkaat, opetus, koulutus, opiskelijat, asiantuntijaorganisaatiot, työyhteisöt
Kohtaamisia kentällä esittelee soveltavan keskusteluntutkimuksen tapaustutkimuksia erilaisissa ammatillisissa konteksteissa. Vuorovaikutusilmiöiden tarkastelun lisäksi jokainen teoksen artikkeli sisältää tutkimustarinan, joka syventää kuvaa käytännön tutkimustyöstä ja tutkijan ja tuttavien tutkimusprosessin aikana: miten tutkimus sai alkunsa, miten se eteni ja minkälaisia kohtaamisia ja valintoja siihen liittyi.

Erityisesti humanistisissa ja yhteiskunnallisissa tieteissä tutkimus on muuttumassa yksisuuntaisesta tutkimisesta ja tuloksista tiedottamisesta kohti erilaisia yhteiskehittelyn muotoja. Tämän teoksen tutkimustarinat nostavat esiin inhimillisen toimijan - tutkijan ja tutkittavat - ja avaavat soveltavaan tutkimukseen liittyviä käytänteitä, mahdollisuuksia ja haasteita.


Tuotesuositukset