Korkeempi kaiku — sanan magiaa ja puheen poetiikkaa

Knuuttila, Seppo; Piela, Ulla
Nimeke: Korkeempi kaiku — sanan magiaa ja puheen poetiikkaa
Tekijät: Knuuttila, Seppo (Toimittaja)
Piela, Ulla (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522221360
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 42,00 € (38,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Kalevalaseuran vuosikirja 88
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 404
Tuoteryhmät: Kansatiede ja antropologia
Kalevalaseuran vuosikirjat
Kirjastoluokka: 49 KANSATIEDE. KULTTUURIANTROPOLOGIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: puhe (puhuminen), sanat, vaikuttaminen, puhetaito, retoriikka, poetiikka, kansanperinne, nykyperinne, kansanrunous, puhekieli, kielenkäyttö, lyriikka, rytmi, kehtolaulut, loitsut, sanoitukset, rap, heavy metal, saagat, saarnat, vaikuttavuus, selostajat, urheilutoimittajat, runonlaulajat, huumori, politiikka, poliittinen viestintä, sananlaskut, arvoitukset, pilailu, puheet, juhlapuheet, yhteiskunnalliset vaikuttajat, presidentit
Puhumalla, laulamalla, kertomalla, loitsimalla ja muilla suullisilla esityksillä vaikuttaminen on keskeistä henkisessä kansankulttuurissa. Runollisuus on läsnä myös arkielämässä. Meihin vaikutetaan mainonnan, populaarikulttuurin ja politiikankin poeettisin keinoin.

Kalevalaseuran vuosikirjassa eri alojen tutkijat pohtivat, miten sanoilla tehdään asioita ja tuotetaan todellisuutta. Artikkeleissa tarkastellaan kansanrunoja, arvoituksia, sananparsia, saarnoja ja rap-runoutta sekä urheiluselostuksia, naisten retoriikkaa, arkipuhetta ja juhlapuheita. Tulkinnoissa nousevat näkyviin sanoilla ja puheilla vaikuttamisen monet keinot, taidot, merkitykset ja mahdollisuudet.

Kirjaan sisältyy myös kaksitoista eri tavoin historiallisesti merkittävää puhetta vuosilta 1808-2008 sekä niiden retorinen tarkastelu. Valikoimassa on mm. Fredrik Cygnaeuksen, Minna Canthin, J. K. Paasikiven ja Tarja Halosen puheita.


Tuotesuositukset