Kotiseutu ja kansakunta — Miten suomalaista historiaa on rakennettu

Markkola, Pirjo; Snellman, Hanna; Östman, Ann-Catrin
Nimeke: Kotiseutu ja kansakunta — Miten suomalaista historiaa on rakennettu
Tekijät: Markkola, Pirjo (Toimittaja)
Snellman, Hanna (Toimittaja)
Östman, Ann-Catrin (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522226051
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Historiallinen arkisto 142
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 310
Tuoteryhmät: Historia
Historiallinen Arkisto
Kirjastoluokka: 92.8 Suomen historia, paikallishistoria
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: historiantutkimus, kotiseutu, paikallishistoria (historia), historiankirjoitus, paikallishistoriat (historiikit), suomalaisuus, heimot, seurakunnat, yhteisöllisyys, noituus, papit, paikallisyhteisöt, yhtenäiskulttuuri, uskonnolliset vähemmistöt, juutalaiset, maaseutuväestö, kaupungit, talkoot, kylät, kansatiede, kartat, kerronta, kertomukset
Historiantutkijat ja kansatieteilijät rakentavat tutkimuksissaan kuvaa suomalaisista yhteisöistä, alueista ja paikallisista ominaispiirteistä. Kotiseutu ja kansakunta kysyy, miten yhteisön ja kansakunnan suhdetta on kuvattu, ja tekee ymmärrettäväksi tapoja, joilla yhteisöjä on käsitteellistetty historian ja etnologian tutkimuksessa. Kirja kyseenalaistaa kuvaa ”entisaikojen yhteisöistä” ja niiden mahdollisesta yhtenäisyydestä. Kirjassa etsitään myös uusia tapoja ymmärtää jokapäiväisen elämän historiaa.

Artikkelikokoelma on tarkoitettu sekä oppikirjaksi että ajankohtaiseksi tieteelliseksi puheenvuoroksi kansainvälisen tutkimuksen kysymyksistä, joita ei ole aikaisemmin käsitelty suomen kielellä.


Tuotesuositukset