Kotiseutuni mun — kirjoituksia Kotiseudun ja Hiidenkiven sadalta vuodelta

Laaksonen, Pekka; Saressalo, Lassi
Nimeke: Kotiseutuni mun — kirjoituksia Kotiseudun ja Hiidenkiven sadalta vuodelta
Tekijät: Laaksonen, Pekka (Toimittaja)
Saressalo, Lassi (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522221285
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 21,00 € (19,09 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Suomen kotiseutuliiton julkaisuja. A 21 Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 1240
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 355
Tuoteryhmät: Kulttuuri
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 90.2 Yleinen kulttuurihistoria
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kotiseututyö, aatteellisuus, kulttuurintutkimus, kotiseutututkimus, kulttuurimaisema, kulttuuriympäristö, kansanperinne, kulttuurihistoria, kulttuurilehdet, historia
Suomalainen kulttuurilehti Hiidenkivi syntyi 1994, kun Suomen Kotiseutuliitto, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Kotimaisten kielten tutkimuskeskus päättivät yhdistää voimansa. Niiden pienilevikkisistä jäsenlehdistä Kotiseudusta, Eliaksesta ja Kielipostista rakennettiin Hiidenkivi.

Tänä vuonna niistä vanhimman, Kotiseudun, syntymästä tulee kuluneeksi sata vuotta. Riemurinnoin kotiseutututkimuksen nuori sanansaattajatar lähetettiin aikanaan Suomea samoamaan ja hälventämään sitä pimeyttä, joka vielä peitti Suomen entisyyttä ja nykyisyyttä. Juhlan kunniaksi julkaistava laaja essee- ja artikkelivalikoima kertoo, miten tässä vaateliaassa työssä on vuosikymmenten aikana Kotiseudun ja Hiidenkiven palstoilla onnistuttu. Mukana ovat monet kansallisten tieteitten piirissä vaikuttaneet merkittävät tutkijat ja kirjoittajat sadan vuoden ajalta.


Tuotesuositukset