Kotona, kylässä, liikkeellä — Sivakka ja Rasimäki arjen ja mielen tiloina

Rannikko, Pertti; Sireni, Maarit; Härkin, Päivi; Itkonen, Hannu; Knuuttila, Seppo; Lähteenmäki, Maria; Oksa, Jukka; Simula, Mikko
Nimeke: Kotona, kylässä, liikkeellä — Sivakka ja Rasimäki arjen ja mielen tiloina
Tekijät: Rannikko, Pertti (Kirjoittaja)
Sireni, Maarit (Kirjoittaja)
Härkin, Päivi (Kirjoittaja)
Itkonen, Hannu (Kirjoittaja)
Knuuttila, Seppo (Kirjoittaja)
Lähteenmäki, Maria (Kirjoittaja)
Oksa, Jukka (Kirjoittaja)
Simula, Mikko (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522228321
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 1426
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 253
Tuoteryhmät: Kansatiede ja antropologia
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 49 KANSATIEDE. KULTTUURIANTROPOLOGIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: maaseutusosiologia, kulttuurintutkimus, kylätutkimus, kylät, syrjäseudut, maaseutu, asukkaat, muuttoliike, paikallisuus, kulttuuriperintö, muistitieto, karjalaisuus, maaseutuväestö, liikuntakulttuuri, kylätoiminta, loma-asutus
Kylät jäsentyvät muutoksessa olevina paikkoina, joissa ihmiset elävät ja pistäytyvät. Toisaalta kylät ovat kaivattuja ja muisteltuja kotipaikkoja. Tässä kirjassa äänen saavat yksittäisten ihmisten elämäntarinat, kylistä lähteneiden muistelut ja karjalaisuus.

Sivakan ja Rasimäen kyliin keskittyvän tutkimuksen keskeinen näkökulma on liikkuvuuden vaikutukset ihmisten elämään ja maaseudun kehitykseen.

Pitkään jatkuneen tutkimuksen aikana suomalainen yhteiskunta, maaseutu ja tutkimusotteet ovat kokeneet suuria muutoksia.

Kirja on hyödyllistä luettavaa yhteiskunta- ja kulttuurintutkimuksesta kiinnostuneille, kotiseutuharrastajille, kyläaktiiveille ja maaseudun kehittäjille. Teoksen kirjoittajakunta koostuu ansioituneista humanististen ja yhteiskuntatieteiden alan tutkijoista, joista monet ovat olleet mukana Sivakka-Rasimäki-tutkimuksessa jo useampia vuosikymmeniä.


Tuotesuositukset