Kuinka elää ihmisiksi? — Eeva Joenpellon kirjailijamuotokuva

Mahlamäki, Tiina
Nimeke: Kuinka elää ihmisiksi? — Eeva Joenpellon kirjailijamuotokuva
Tekijät: Mahlamäki, Tiina (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522221339
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 1245
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 475
Tuoteryhmät: Historia
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kirjailijat, naiset, henkilökuvaus, naiskuva, mieskuva, kertomakirjallisuus, kirjallisuudentutkimus, biografinen kirjallisuudentutkimus
Eeva Joenpelto (1921-2004) oli 1900-luvun loppupuolen rakastettu kirjailija, jonka teokset saavuttivat niin myyntimenestystä kuin kriitikoiden arvostustakin. Hänet muistetaan erityisesti 1970-luvulla ilmestyneestä Lohja-sarjastaan. Joenpelto tunnetaan myös vahvojen naisten kuvaajana - leima, jota vastaan hän usein pyristeli. Keskeinen arvo Eeva Joenpellon tuotannossa ja elämässä oli kunniallisuus: "Että oltaisiin ihmisiksi."

Kuvitettu teos on ensimmäinen elämäkerta pitkän uran tehneestä kirjailijasta, joka julkaisi yli puolen vuosisadan aikana 27 romaania. Monipuoliseen arkisto- ja haastattelumateriaaliin perustuva teos tarjoaa elävän kuvan Joenpellon lapsuusvuosista Sammatissa ja Lohjalla sekä kuljettaa matkalle, jonka myötä Joenpellosta kasvoi arvostettu ja vaikutusvaltainen kirjailija, kantaaottava keskustelija sekä katoavien arvojen puolesta taistelija.


Tuotesuositukset