Kulosaaren Ribbingshof — Sata vuotta rinnakkain

Seppälä, Elina
Nimeke: Kulosaaren Ribbingshof — Sata vuotta rinnakkain
Tekijät: Seppälä, Elina (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522229052
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 150
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 176
Tuoteryhmät: Taide ja arkkitehtuuri
Vanhat talot
Kirjastoluokka: 72.2 Rakennukset. Rakennustyypit
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: arkkitehtuuri, asuinrakennukset, rivitalot, huvilat, asukkaat, asuminen, kaupunkisuunnittelu, puistot, maanpuolustustyö, maanpuolustusjärjestöt, rakennussuojelu, asunto-osakeyhtiöt, nimistöntutkimus, muistelu, historia
Avainsanat: taloyhtiöt, asuminen
Vuonna 1917 Suomessa tehtiin historiaa myös edistyksellisen asuntorakentamisen saralla: Kulosaaren huvilakaupungin merelliseen maisemaan nousi arkkitehti Armas Lindgrenin suunnittelema Ribbingshof, Suomen ensimmäinen rivitalokokonaisuus. Eurooppalaisten esikuviensa tapaan se edusti tyylikästä ja modernia, mutta samalla romanttisilla yksityiskohdilla leikittelevää asuntosuunnittelua.

Runsaasti kuvitettu teos esittelee satavuotiaiden rivihuviloiden historiaa ja nykypäivää. Arkkitehtuurin ja kulttuurihistorian asiantuntijoiden artikkelit käsittelevät Ribbingshofia osana laajempaa rakennettua kulttuuriympäristöä. Kattavan haastatteluaineiston ansiosta myös asukkaiden ääni pääsee kuuluviin.

Ribbingshof on tänään kansainvälisistä juuristaan ylpeä, kaksikielinen, menneisyyttä vaaliva ja silti moderni, yhteisöllinen asuinpaikka ja koti - näin siinä yhdistyvät satavuotisen Suomen monet vahvuudet.


Tuotesuositukset