Kulttuuri jää — Outokumpu kaivosteollisuuden jälkeen

Häyrynen, Simo
Nimeke: Kulttuuri jää — Outokumpu kaivosteollisuuden jälkeen
Tekijät: Häyrynen, Simo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522222336
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 1294
Painos: 1. painos, 2010
Kieli: suomi
Sivumäärä: 277
Tuoteryhmät: Kulttuuri
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 30 YLEINEN YHTEISKUNTATIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: rakennemuutos, teollisuusyhdyskunnat, lama, selviytyminen, kaivostoiminta, lakkauttaminen, kaivokset, sulkeminen, yhteisöt, paikallisyhteisöt, yhteisöllisyys, perinne, kulttuuritoiminta, kulttuurielämä, historia, haastattelututkimus, teemahaastattelut
Haastattelu- ja dokumenttiaineistoon perustuva ajankohtainen teos analysoi, miten niin työn kuin ihmisen arkielämänkin kannalta hallitsevan teollisuuslaitoksen ympärille muodostunut yhdyskunta reagoi kulttuurisesti teollisuuslaitoksen lakkautuksen jälkeen. Taloudellisten innovaatioiden ja poliittisten rakenteiden ohella murroksesta selviämiseen vaikuttaa myös yhteisön henkinen tila ja jatkuvuuden tunne. Siinä puolestaan kulttuuritoiminta on merkittävä taustatekijä.

Kirja kytkeytyy Suomen - ja koko Euroopan - nykyiseen teollisuuspaikkakuntien murrokseen ja antaa myös avaimia niihin valmistautumiseen. Teos osoittaa, kuinka valtava teollisuuskompleksi voi pienelläkin, perinteisellä maa- ja metsätalousvaltaisella alueella säteillä modernisaation kulttuurisena etuvartiona.

Kirja juhlistaa Outokummussa tänä vuonna vietettävää kaivosteollisuuden 100-vuotisjuhlaa.


Tuotesuositukset