Kulttuurien tutkimuksen menetelmät

Fingerroos, Outi; Kajander, Konsta; Lappi, Tiina-Riitta
Nimeke: Kulttuurien tutkimuksen menetelmät
Tekijät: Fingerroos, Outi (Toimittaja)
Kajander, Konsta (Toimittaja)
Lappi, Tiina-Riitta (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789518585711
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 9.11.2022
Hinta: 25,00 € 16,00 € (14,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Tietolipas 274
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 429
Tuoteryhmät: Syksy 2022
Tietolipas
Kulttuuri
Kesäale
Kirjastoluokka: 49 KANSATIEDE. KULTTUURIANTROPOLOGIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kansatiede, kulttuuriantropologia, folkloristiikka, uskontotiede, etnografia, tutkimusmenetelmät, tutkimusetiikka, tutkimussuunnitelmat, tutkimusaineisto, tieteellinen kirjoittaminen
Kulttuurien tutkimuksen menetelmät esittelee humanistisen kulttuurien tutkimuksen yleisimmät työvälineet ja tiedon tuottamisen tavat. Kirja käy läpi tutkimusprosessin eri vaiheet tietoteoriasta ja tutkimusetiikasta aineiston hankintatekniikoihin ja analyysiin, aina tutkimussuunnitelman ja etnografisen tutkimustekstin kirjoittamiseen saakka.

Kirjan työkalupakista opiskelija tai tutkija voi poimia oppeja ja periaatteita oman tutkimuksensa apuvälineiksi ja tienviitoiksi. Esittelyssä ovat paradigmojen ja agendojen muutokset ja tieteenfilosofia, etnografisen kenttätyön ja kirjoittamisen eri muodot, materiaalisuus, refleksiivisyys, havainnointi ja aistit, digitaalisuus ja audiovisuaaliset havainnointitekniikat sekä valikoidut tekstimenetelmät. Teoksessa havainnollistetaan eri menetelmien soveltamista esimerkein sekä kannustetaan tutkijaa kehittämään omia sovelluksiaan.

Teoksen kirjoittajat ovat etnologeja, antropologeja, perinteentutkijoita, uskontotieteilijöitä ja digitaalisen kulttuurin tutkijoita. Teos soveltuu kurssikirjaksi ja menetelmäoppaaksi niin kulttuurien tutkimuksen alojen opiskelijoille, väitöskirjatutkijoille kuin akateemisella urallaan pidemmälle ehtineille tutkijoille.


Tuotesuositukset