Kulttuurisuunnittelu — Kaupunkikehittämisen uusi näkökulma

Häyrynen, Maunu; Wallin, Antti
Nimeke: Kulttuurisuunnittelu — Kaupunkikehittämisen uusi näkökulma
Tekijät: Häyrynen, Maunu (Kirjoittaja)
Wallin, Antti (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522228949
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 27,00 € (24,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Tietolipas 258
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 258
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Kulttuuri
Tietolipas
Kirjastoluokka: 06 YLEINEN KULTTUURIPOLITIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kaupungit, kehittäminen, kulttuuritoiminta, osallistava suunnittelu, asukkaat, kulttuuripalvelut, yhteissuunnittelu, poikkihallinnollisuus, kumppanuus, toimijat, kulttuuriala, kaupunkisuunnittelu, lähiöt, kaupunkitila, yhteisötaide, yhteisöllisyys, kaupunkikulttuuri
Kulttuurisuunnittelu, cultural planning, on maailmalla jo pitkään käytetty kaupunkikehittämisen malli, joka tekee nyt tuloaan Suomeen. Se perustuu laajaan käsitykseen kulttuurista elämäntapana, paikallisten yhteisöjen osallistumiseen ja hallinnon sektorirajojen ylittämiseen.

Kulttuurisuunnittelu tarjoaa vaihtoehdon ylhäältä ohjatulle, instituutiovetoiselle ja välineelliselle ”luovan kaupungin” kehittämiselle. Siinä pyritään poikkihallinnollisten prosessien avulla palauttamaan paikan ja yhteisöjen kokonaisvaltainen ymmärrys ja aito vuorovaikutus kaupunkisuunnittelun ja kulttuuritoiminnan perustaksi. Päämääränä on paikallisiin identiteetteihin perustuva, reilu ja joustava kehittäminen.

Kirjan tekijät ovat toteuttaneet kulttuurisuunnittelua ja sitä vastaavia hankkeita Suomessa ja Ruotsissa. Kirja on ensimmäinen näkökulmaa laajasti esittelevä tutkimusjulkaisu Suomessa.


Tuotesuositukset