Kuvatut kulttuurit — Johdatus visuaaliseen antropologiaan

Kupiainen, Jari; Häkkinen, Liisa
Nimeke: Kuvatut kulttuurit — Johdatus visuaaliseen antropologiaan
Tekijät: Kupiainen, Jari (Toimittaja)
Häkkinen, Liisa (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522228376
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 26,00 € (23,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Tietolipas 253
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 312
Tuoteryhmät: Kansatiede ja antropologia
Tietolipas
Kirjastoluokka: 49 KANSATIEDE. KULTTUURIANTROPOLOGIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: visuaalinen antropologia, suuntaukset, tutkimusmenetelmät, tutkimushistoria, elokuvaus, dokumenttielokuvat, dokumenttivalokuvaus, valokuvat, arkistoaineistot, etnografia, kenttätutkimus, tieteidenvälisyys, visuaalisuus, representaatio, visuaalinen kulttuuri, kulttuuriantropologia
E-kirja, 2020
EPUB
6,90 €

Millaisin menetelmin kulttuurin kuvallisuutta voidaan tutkia? Kuinka visuaaliset sisällöt kytkeytyvät ihmisen, kulttuurin ja yhteiskunnan parempaan ymmärtämiseen? Mitä haasteita visuaaliseen kulttuurintutkimukseen liittyy teoriassa ja käytännössä?

Visuaalinen antropologia tutkii kuvia ja visuaalisuutta kulttuurisina ilmiöinä sekä maailman tarkastelemisen muotoina. Kuvatut kulttuurit käsittelee tutkimushistoriaa, visuaalisen antropologian tutkimusmetodeja ja kuva-aineistojen analyysimenetelmiä. Tekstit avaavat näkymiä alan keskeisiin tutkimuskäytäntöihin ja kehityssuuntiin. Huomiota saavat elokuvien ja valokuvien ohella kuvaajien ja kuvattavien suhteet, digitaalisuus, kuva-aktivismi, kenttätutkimuksen menetelmät sekä kuva-aineistojen arkistointi ja hallinta.

Kuvatut kulttuurit avaa tuoreita näkökulmia visuaaliseen antropologiaan. Se on tarkoitettu korkeakouluopetuksen oppikirjaksi ja lukemistoksi eri tieteenaloille. Kirjoittajat tulevat visuaalisen antropologian kansallisesta ja kansainvälisestä eturivistä. Teosta täydentää kansainvälisten huippututkijoiden paneelikeskustelu, joka liittää muut tekstit kansainväliseen yhteyteen.


Tuotesuositukset