Laatokan Valamo — 1800-luvun luostari matkailijoiden kuvaamana

Parppei, Kati
Nimeke: Laatokan Valamo — 1800-luvun luostari matkailijoiden kuvaamana
Tekijät: Parppei, Kati (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522223975
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 21,00 € (19,09 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 3
Painos: 1. painos, 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 267
Tuoteryhmät: Historia
Kirjastoluokka: 28.2 Ortodoksinen kirkko
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: Valamon luostari (Valamo), matkakertomukset, pyhiinvaellukset, matkakirjallisuus, kirjallisuudenhistoria, luostarit, matkailu, historia
Laatokan Valamo oli 1800-luvulla suosittu vierailukohde, jonne matkoja tekivät niin venäläiset kuin suomalaisetkin tutkijat, kirjailijat, pyhiinvaeltajat ja turistit. Heidän matkakertomuksiaan julkaistiin lehdissä ja kirjoissa molemmin puolin rajaa. Teoksessa seurataan rajaseutuluostarissa vierailleiden kirjallisia jalanjälkiä 1700-luvun lopulta 1900-luvun alkuun.

Valamon luostarin varhaishistoria on ollut varsin huonosti tunnettu. Niinpä se tarjosi 1800-luvulla kankaan, jolle voitiin kansallisromantiikan hengessä hahmotella monenlaisia mielikuvia luostarin menneisyydestä. Aikansa aatemaailmaan taustoitettuina matkakuvaukset heijastelevat kiehtovalla tavalla kansallisen tietoisuuden nousua molemmin puolin autonomisen Suomen rajaa. Samalla teos avaa Laatokan kuuluisaan luostariin liitettyjen käsitysten alkuperää ja taustaa. Teoksessa on aiemmin julkaisemattomia kuvia muun muassa Valamon luostarin arkistosta.


Tuotesuositukset