Laatokka — Suurjärven kiehtova rantahistoria

Lähteenmäki, Maria
Nimeke: Laatokka — Suurjärven kiehtova rantahistoria
Tekijät: Lähteenmäki, Maria (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789518583953
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 33,00 € (30,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 1469
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 314
Tuoteryhmät: Syksy 2021
Historia
Yhteiskunta
SKS:n Toimituksia
Merihistoria
Kirjastoluokka: 90 HISTORIANTUTKIMUS. YLEINEN KULTTUURIHISTORIA YLEINEN SOTAHISTORIA. YLEINEN ARKEOLOGIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: järvet, ranta-alueet, asutushistoria, teollistuminen, sotavahingot, talvisota, jatkosota, vesien tila, saastuminen, ympäristönsuojelu, kansallispuistot, luonnonperintö, kulttuuriperintö, transnationaalisuus, identiteetti, asukkaat, saaristot, raja-alueet, historia
Vuoden karjalainen kirja 2021!

Laatokka - suurjärven kiehtova rantahistoria on ensimmäinen historiaesitys Euroopan suurimmasta järvestä Laatokasta, ”karjalaisten merestä”, ja sen muuttuvista rannoista ja yhteisöistä. Monitieteinen teos käsittelee Laatokan ranta-alueiden ja laajan valuma-alueen teollistumista, sota-ajan tuhoja, muistin paikkoja ja saaristoelämän muutoksia sekä suurjärven saastumista ja puhdistumista yli sadan vuoden aikajänteellä.

Teos on samalla merkittävä avaus uuden rantahistorian tutkimussuuntaan, joka korostaa rantaa veden ja maan kohtaamispaikkana, vuoropuheluna ennemmin kuin vastakkainasetteluna. Uusi tulokulma mahdollistaa seudun monietnisen, osin kipeän ja osin valoisan menneisyyden sekä järviseudun arjen, työn ja muistelukulttuurin uudelleenarvioinnin transnationaalisessa ja kansainvälisessä viitekehyksessä.


Tuotesuositukset