Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Linnoista lähiöihin — rakennetut kulttuuriympäristöt Suomessa

Metsäranta, Pinja
Nimeke: Linnoista lähiöihin — rakennetut kulttuuriympäristöt Suomessa
Tekijät: Metsäranta, Pinja (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522221919
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 15,00 € (13,64 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: SKS:n toimituksia 1274, Tieto
Painos: 1. painos, 2010
Kieli: suomi
Sivumäärä: 239
Tuoteryhmät: Kulttuuri
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 42 SUOMI
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: rakennettu ympäristö, kulttuuriympäristö, kulttuurihistorialliset rakennukset, julkiset rakennukset, kirkkorakennukset, kartanot, linnat, asuinrakennukset, kulttuurimaisema, rakennusperintö, rakennushistoria
Ihminen on aina muokannut elinympäristöään ja asuinpaikkojaan. Upea, runsaasti kuvitettu teos esittelee kuvin ja tekstein maamme merkittävimpiä rakennettuja kulttuuriympäristöjä. Puolustus, ruukki- ja sahateollisuus, hallinto, kirkko ja koulurakennukset sekä 1900-luvun moderni kaupunkirakentaminen ja jälleenrakennus ovat muokanneet suomalaista maisemaa voimakkaasti.

Kirja etenee saariston kalastajakylistä, majakoista ja huvilaalueilta rannikolla kulkevaa Suurta rantatietä pitkin kaupunkeihin, kartanoihin ja kirkkoihin; jokilaaksojen ja Järvi-Suomen siltojen, teollisuusyhdyskuntien ja lähiöiden kautta Lapin tunturimaisemiin rakennettuihin kyliin.

Teoksessa esitellyt paikat ympäristöineen muodostavat ainutlaatuisia rakennettuja kokonaisuuksia, joissa suomalainen kulttuurihistoria on läsnä meidän kaikkien jokapäiväisessä elämässä. Kirjassa on myös luettelo kaikista Suomessa olevista yli 1 200 merkittävästä kulttuuriympäristöstä.


Tuotesuositukset