Lintukodon rannoilta — Saarikertomukset suomalaisessa kirjallisuudessa

Laakso, Maria; Lahtinen, Toni; Sagulin, Merja
Nimeke: Lintukodon rannoilta — Saarikertomukset suomalaisessa kirjallisuudessa
Tekijät: Laakso, Maria (Toimittaja)
Lahtinen, Toni (Toimittaja)
Sagulin, Merja (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522228888
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 1430
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 385
Tuoteryhmät: Kirjallisuus
SKS:n Toimituksia
Hukkapäivät
Kirjastoluokka: 86.2 Suomen ja suomalais-ugrilaisten kielten kirjallisuuden historia ja tutkimus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kirjallisuudentutkimus, suomenkielinen kirjallisuus, kertomakirjallisuus, saaret, saaristolaiset, utopiat, motiivit (aihelmat), aiheet, teemat (kerronta), merkitykset (semantiikka)
Länsimaisen kirjallisuuden on katsottu alkaneen saarien kuvauksesta. Saarikertomuksilla on pitkät kirjalliset ja historialliset juurensa, jotka ulottuvat aina Odysseuksen seikkailuihin. Saarikirjallisuutta voi nykyään pitää itsenäisenä lajina, jolla on tyypilliset teemat, juonenkulut ja henkilöhahmot. Harvoin on kuitenkaan kiinnitetty huomiota siihen, miten erilaisia saarikertomuksia suomalaisessa kirjallisuudessa on sepitetty.

Lintukodon rannoilta käsittelee sitä, minkälaisia haaveita ja pelkoja suomalaiset kirjailijat ovat heijastaneet todellisiin ja kuviteltuihin saariin. Aineistoon lukeutuu kirjallisuuden eri lajeja kuten satu, lastenkirjallisuus, seikkailukirjallisuus, matkakirjallisuus, lyriikka, satiiri ja tieteiskirjallisuus. Kokoelmassa kuljetaan matka menneisyydestä nykypäivään ja etsitään toisaalta pysyvää ja jatkuvaa, toisaalta muuttuvaa ja aikasidonnaista.

Teos on suunnattu kirjallisuudentutkijoille ja -opiskelijoille, mutta soveltuu erinomaisesti myös kirjastoalan ammattilaisille, opettajille sekä kaikille kirjallisuudesta kiinnostuneille.


Tuotesuositukset