Lupa tappaa? — Sodankäynnin ja sotien oikeuttamisen pitkä historia

Peltonen, Jaakkojuhani; Peltonen, Ollimatti
Nimeke: Lupa tappaa? — Sodankäynnin ja sotien oikeuttamisen pitkä historia
Tekijät: Peltonen, Jaakkojuhani (Toimittaja)
Peltonen, Ollimatti (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789518580785
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 21,00 € (19,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Historiallinen Arkisto 149
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 287
Tuoteryhmät: Historia
Yhteiskunta
Filosofia
Historiallinen Arkisto
Suositut jättipokkarit
Hukkapäivät
Kirjastoluokka: 91 MAAILMANHISTORIA. EUROOPAN HISTORIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: aatehistoria, oikeutus, sodat, sotapolitiikka, viholliskuvat, retoriikka, ideologiat, uskonnot, oikeutettu sota, itsevaltius, militarismi, nationalismi, imperialismi, persialaissodat, ristiretket, pohjoismainen viisikolmattavuotinen sota, suuri Pohjan sota, luokkataistelu, Ranskan suuri vallankumous, Suomen sisällissota, historia
E-kirja, 2019
EPUB
6,90 €

Miksi valtioilla on lupa tappaa?

Sotia on käyty historian kaikkina aikoina, mutta miten ihmiset ovat niihin suhtautuneet? Vaikka menneisyyden sodat saattavat vaikuttaa mielettömiltä, ovat historian varhaisimmatkin aseelliset konfliktit vaatineet perusteluja ja oikeutusta ollakseen tavallisen kansan hyväksymiä. Hallitsijakaan ei voi käydä sotaa yksin.

Sodankäynnin oikeuttamisen historian alkuvaiheet kuljettavat mukanaan niin faraoiden Egyptiin kuin antiikin Välimerelle. Keskiajan Euroopassa sotaa käytiin Jumalan nimessä, ja Ranskan vallankumouksesta alkanut ideologioiden aika on tuonut mukanaan kokonaan uusia tapoja oikeuttaa konflikti. Mitkä keinot ovat läpi vuosituhansien pysyneet samana - ja mitkä ovat muuttuneet?

Lupa tappaa? -teos auttaa tunnistamaan, millä keinoin sotia ja konflikteja oikeutetaan. Historiallinen näkökulma syventää ymmärrystä myös tämän päivän maailmasta ja sotaan liittyvästä keskustelusta.


Tuotesuositukset