Maa, seutu, kulmakunta — näkökulmia aluehistorialliseen tutkimukseen

Lähteenmäki, Maria
Nimeke: Maa, seutu, kulmakunta — näkökulmia aluehistorialliseen tutkimukseen
Tekijät: Lähteenmäki, Maria (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522221407
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 19,00 € 9,90 € (9,00 € alv 0 %)


Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Historiallinen arkisto 129
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 359
Tuoteryhmät: Historia
Historiallinen arkisto
Kirjakellari 2021
Tiedon ja tieteen kirjamarkkinat
Kirjastoluokka: 92.8 Paikallishistoria
Kansalliskirjaston asiasanat: historiantutkimus, paikallishistoria, aluetutkimus, kansatiede, alueellinen identiteetti, kulttuuri-identiteetti, alueellisuus, paikallisuus, tila, paikka, alueet, rajat, pitäjät, maakunnat, paikallishistoriat, aluepolitiikka, yhteiskunnallinen muutos, pohjoinen ulottuvuus, geopolitiikka, arktinen alue, Lintulan luostari, venäläiset, vaikutukset, kaupunkitutkimus, kaupunkihistoria, suojeluskunnat, maakuntaliitot, historia, Suomi, Lappi, Helsinki, Valkeala
Millaista on uusi aluehistoriallinen tutkimus, miten se suhteutuu perinteiseen paikallishistorialliseen lähestymistapaan ja lähitieteisiin? Kokoelmassa avataan yksitoista tuoretta näkökulmaa ajankohtaisiin alueellisuutta ja paikallisuutta koskeviin kysymyksiin. Pääpaino on historioitsijoiden tavassa nähdä ja arvioida paikkoja, alueita ja seutuja, mutta mukana on myös maantieteilijän, kansatieteilijän ja geopoliitikon puheenvuorot.

Problematiikkaa avataan pohtimalla aluetutkimuksen käsitteitä, tutkimuksellisia konteksteja ja historiallisia juuria sekä esittelemällä tapaustutkimuksia kaupunki- ja maaseutuyhteisöistä. Teos on suunnattu oppikirjaksi yliopistoille ja muille oppilaitoksille sekä kaikille paikallishistorian tutkimuksesta kiinnostuneille.


Tuotesuositukset