Maahanmuutto ja sukupolvet

Martikainen, Tuomas; Haikkola, Lotta
Nimeke: Maahanmuutto ja sukupolvet
Tekijät: Martikainen, Tuomas (Toimittaja)
Haikkola, Lotta (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522222121
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 19,00 € (17,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Nuorisotutkimusverkoston julkaisuja 106 Tietolipas 233
Painos: 1. painos, 2010
Kieli: suomi
Sivumäärä: 299
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Tietolipas
Kirjastoluokka: 30.1 Sosiologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: maahanmuutto, perheet, sukupolvet, sopeutuminen, integraatio, akkulturaatio, kotoutuminen (maahanmuuttajat), maahanmuuttajat, perhetausta, perhesuhteet, lapset (ikäryhmät), nuoret, koulutus, aikuistuminen, monikulttuurisuus, monikielisyys, kielellinen identiteetti, etninen identiteetti, kulttuuri-identiteetti
Teos on ensimmäinen laajempi katsaus maahanmuuton sukupolvistumiseen Suomessa. Suomalaisessa tutkimuksessa ja julkisessa keskustelussa maahanmuuttajataustaisiin nuoriin liittyvät kysymykset ovat tulleet tärkeämmäksi 2000-luvun kuluessa. Tämä heijastaa maahanmuuttajataustaisen väestön sukupolvistumista, sillä maahanmuuttajien sekä ulkomailla että Suomessa syntyneet lapset ovat jo merkittävä väestöryhmä eri puolilla maata, erityisesti pääkaupunkiseudulla.

Yhteistyössä Nuorisotutkimusverkoston kanssa julkaistava kirja koostuu 13 asiantuntija-artikkelista. Kirjan keskeiset kohderyhmät ovat maahanmuuton ja etnisyyden tutkijat, opiskelijat ja käytännön toimijat.


Tuotesuositukset