Maan valo ja muisti — Eino Mäkisen valokuvia

Vase, Kai
Nimeke: Maan valo ja muisti — Eino Mäkisen valokuvia
Tekijät: Vase, Kai (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522220028
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: SKS:n toimituksia 1176, Tieto
Painos: 1. painos, 2008
Kieli: suomi
Sivumäärä: 220
Tuoteryhmät: Taide ja arkkitehtuuri
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 75.79 Valokuvauksen ja valokuvataiteen historia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: valokuvaajat, valokuvataide, taidenäyttelyt, valokuvanäyttelyt
Eino Mäkisen (1908-1987) juhlavuoden kunniaksi julkaistava valokuvateos tekee kunniaa unohdetulle karjasavujen taltioijalle, talonpoikaiskulttuurin tallentajalle, ihmistyyppien kuvaajalle, modernistille, valon ja varjon lyyrikolle. Teoksessa esitellään Eino Mäkisen elämäntyötä: pääpaino on laajassa etnografisessa aineistossa, minkä lisäksi esiin pääsee myös moderni taidevalokuvaaja sekä erityisesti Alvar Aallon töitä kuvannut arkkitehtuuri- ja designkuvaaja.

Kuvat elävät ja koskettavat edelleen niin esteettisesti kuin älyllisesti ja historiallisesti. Mäkisen lähestymistavassa ja kohteen hahmottamisessa on aistimellista herkkyyttä ja taiteellista tasapainoisuutta. Monet valokuvat lähentelevät maalauksellista asetelmallisuutta, toisaalta mukana on myös 1930-luvun funktionalismin vaikutteita. Juuri tämän monipuolisuuden kirjan kuvavalikoima välittää.

Kuvateosta taustoittavat Lauri Tykkyläisen ja Johanna Frigårdin esseet elokuvaaja ja valokuvaaja Eino Mäkisen elämäntyöstä.

Teos liittyy Maan valo ja muisti -näyttelyyn, joka on esillä Victor Barsokevitsch -valokuvakeskuksessa Kuopiossa 10.10.-9.11.2008.


Tuotesuositukset