Margaret Kilpinen — Pianisti, pedagogi, puoliso

Rahkonen, Margit
Nimeke: Margaret Kilpinen — Pianisti, pedagogi, puoliso
Tekijät: Rahkonen, Margit (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518588583
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 21.12.2023 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 21.12.2023
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Tietolipas 285
Painos: 1. painos, 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 450
Tuoteryhmät: Syksy 2023
Historia
Elämäkerrat
Kulttuuri
Tietolipas
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Margaret Kilpinen - pianisti, pedagogi, puoliso on harvinaisuus suomalaista 1900-luvun klassista musiikkia käsittelevässä kirjallisuudessa - perusteellisen tutkimustyön tuloksena syntynyt elämäkerta soitintaiteilijanaisesta, joka vaikutti suomalaisessa musiikkiympäristössä yli neljänkymmenen vuoden ajan.

Margaret Kilpisestä tuli menestyvän ja voimakastahtoisen säveltäjän puoliso ja tämän vankkumaton tuki, miehensä soitinsävellysten ja liedien kantaesittäjä aikansa eturivin laulajien pianistipartnerina. Yrjö Kilpisen säveltäjäntyö oli kodissa aina ykkössijalla, mutta samalla lempeän ja myöntyväisen oloinen Margaret pystyi pitämään lujasti kiinni omasta pianistin- ja opettajanurastaan. Pääasiallisena lähteenä on ensimmäisen kerran voitu käyttää Kilpisten välistä kirjeenvaihtoa.

Kirja on suunnattu kaikille Suomen kulttuurin historiasta kiinnostuneille: niille, joille musiikki on tärkeää ja niille, jotka pohtivat naisen olemassaoloa historiankirjoituksessa, hierarkioiden syntymistä ja valintojen tekemisen vaikeutta.


Tuotesuositukset