Margaret Kilpinen — Pianisti, pedagogi, puoliso

Rahkonen, Margit
Nimeke: Margaret Kilpinen — Pianisti, pedagogi, puoliso
Tekijät: Rahkonen, Margit (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518588583
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 15.12.2023
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Tietolipas 285
Painos: 1. painos, 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 501
Tuoteryhmät: Historia
Elämäkerrat
Kulttuuri
Tietolipas
Musiikki
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: pianistit, muusikot, piano, musiikinopettajat, säveltäjät, aviopuolisot, kirjeenvaihto, musiikkielämä, musiikinhistoria, naishistoria, henkilöhistoria
Margaret Kilpisen elämä kirjeissä.

Margaret ja Yrjö Kilpinen avioituivat sisällissodan vuonna 1918. Margaretista tuli menestyvän ja voimakastahtoisen säveltäjän puoliso ja vankkumaton tuki. Hän kantaesitti miehensä soitinsävellyksiä ja liedejä aikansa eturivin laulajien pianistipartnerina. Kilpisen säveltäjäntyö oli kodissa aina ykkössijalla, mutta samalla Margaret pystyi pitämään kiinni omasta pianistin- ja opettajanurastaan. Soitintaiteilijana hän vaikutti suomalaisessa musiikkiympäristössä yli neljänkymmenen vuoden ajan.

Elämäkerta kurkistaa Margaretin arkeen sekä suomalaiseen kulttuuri- ja musiikkielämään nyt ensimmäistä kertaa pariskunnan välisen kirjeenvaihdon kautta. Millainen ihminen ja pianisti Margaret oli? Millaista oli arki tuotteliaan säveltäjän rinnalla? Kuinka Margaret selvisi elämänsä ristipaineissa historiallisesti ja henkilökohtaisestikin vaikeina aikoina, kun Yrjön tiiviit yhteydet Saksaan osoittautuivat ongelmallisiksi?


Tuotesuositukset