Memoria — hautakuvanveisto ja muistojen kulttuuri

Lindgren, Liisa
Nimeke: Memoria — hautakuvanveisto ja muistojen kulttuuri
Tekijät: Lindgren, Liisa (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522220684
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 15,00 € (13,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 1211
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 312
Tuoteryhmät: Taide ja arkkitehtuuri
SKS:n Toimituksia
Huhtikuun ystäväedut
Kirjastoluokka: 73.92 Kuvanveistotaiteen historia, Suomi
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kuvanveistäjät, kuvanveisto, muistomerkit, veistokset, patsaat, taideteokset, aatteellisuus, aiheet, vaikutteet, romantiikka, klassismi, hautausmaat, haudat, hautamuistomerkit, historia, taidehistoria
Hautausmailla on tärkeä asema kansan identiteetin ja yhteenkuuluvuuden rakentamisessa. Vanhat hautausmaat ja niiden muistomerkit ovat myös korvaamattoman arvokkaita veistospuistoja ja siten arvokasta kulttuuriperintöä, jota tulee hoitaa.

Memoria esittelee 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alkupuolen kuvanveistoa Suomen luterilaisilla hautausmailla. Se kertoo aikakauden romanttisesta muistojen kulttuurista, tutustuttaa hautamuistomerkkien tekijöihin ja tarkastelee hautaveistotaiteen perinteisiä aiheita ja vaikutteita.

Hautamuistomerkkien aihepiirit ja kuvakieli elävät ajassa. Monumentaaliset muistokivet, erilaiset enkelihahmot ja surijat ovat oman aikansa tulkintoja surusta ja muistamisen kulttuurista. Hautakuvanveisto on ollut olennainen osa kuvan veistäjien työtä. Teos esittelee mm. Walter Runebergin, Robert Stigellin, Ville Vallgrenin, Emil Wikströmin, Sigrid af Forsellesin ja Felix Nylundin luomuksia ja uraa hautamuistomuistomerkkien tekijöinä.

Memoria on viehättävä retki muistojen, muistettavien ja muistomerkkien maahan. Svenska litteratursällskapet i Finland julkaisee teoksen ruotsiksi.


Tuotesuositukset