Merkilliset nimet — Tarinoita yritysten ja tuotteiden nimistä

Leppänen, Timo
Nimeke: Merkilliset nimet — Tarinoita yritysten ja tuotteiden nimistä
Tekijät: Leppänen, Timo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522227201
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 15,00 € (13,64 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 122
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 432
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 69.35 Mainonta
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tavaramerkit, nimet, yritykset, tuotteet, tuotekehitys, tuotteistus, markkinointi, historia, tekijänoikeus
E-kirja, 2016
EPUB
6,90 €

Miksi Lumene on Lumene? Mistä Ikea tulee? Miksi Posti muutti nimensä Itellaksi ja takaisin Postiksi?

Tutut kaupalliset nimet ylittävät uutiskynnyksen ja herättävät tunteita varsinkin vaihtuessaan. Moni muistaa Merita Pankin lanseerauksen ja Telen muuttumisen Soneraksi - Postin Itella-kaudesta puhumattakaan.

Merkilliset nimet kokoaa yhteen yli sata tarinaa suomalaisille tuttujen yritysten ja tuotteiden nimistä. Osa nimistä on syntynyt sattumalta, osa tarkan analyysin tuloksena. Tässä kirjassa ääneen pääsevät nimien keksijät, jotka kertovat mistä nimet ovat tulleet, mitä ne tarkoittavat ja miten lukuisten nimi-ideoiden joukosta valittiin se oikea.

Nimet ovat konkreettinen tapa, jolla yritykset erottuvat kilpailijoistaan. Toiminimet ja tavaramerkit ovat yritysten omaisuutta, joiden oikeuksista taistellaan välillä oikeussaleissa. Kirja kertoo, miten esimerkiksi Stockmann reagoi halpakauppaketju Tokmannin nimeen ja mikä Ingmanin levite sai Valion aloittamaan viisivuotisen oikeuskiistan.


Tuotesuositukset