Mielen rajoilla — Arjen kummat kokemukset

Honkasalo, Marja-Liisa; Koski, Kaarina
Nimeke: Mielen rajoilla — Arjen kummat kokemukset
Tekijät: Honkasalo, Marja-Liisa (Toimittaja)
Koski, Kaarina (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522228918
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 1432
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 360
Tuoteryhmät: Kansatiede ja antropologia
SKS:n Toimituksia
Esoteria ja yliluonnollinen
Kirjastoluokka: 49 KANSATIEDE. KULTTUURIANTROPOLOGIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: paranormaalit ilmiöt, tunteet, aistimukset, harha-aistimukset, kokemukset, kokeminen, kuolema, suru, psykoosit, mielenterveyshäiriöt, häpeä, stigmat, tiede, uskonto (uskominen), taide, tulkinta, rajatieto, historia
E-kirja, 2017
EPUB
6,90 €

Mielen rajoilla tarkastelee arkiymmärryksen ylittäviä, kummina pidettyjä kokemuksia ja niiden tulkintoja.

Teoksen aineistona ovat suomalaisten kirjeet, joissa he kuvaavat erikoisia kokemuksiaan kuten vainajien kohtaamisia, avun ja varjeluksen saamista, outoja valoja ja ääniä, ennenäkyjä, kuolemanrajakokemuksia, ruumiista irtautumista, kummittelua ja automaattikirjoitusta.

Tällaiset kokemukset määrittyvät länsimaisessa kulttuurissa kummiksi: ne rikkovat käsitystä todellisuudestamme modernin yhteiskunnan odotuksiin sopimattomalla tavalla.

Mielen tieteissä ja terveydenhuollon hoitokäytännöissä keskustelu arkiymmärryksen ylittävistä kokemuksista keskittyy usein kysymykseen siitä, onko kokemus totta. Kuitenkin väestötutkimusten perusteella tällaisten kokemusten voi katsoa olevan yhtä tavallisia kuin sydämen rytmihäiriöt. Salailu ja vaikeneminen lisäävät mielikuvaa niiden poikkeavuudesta.

Mielen rajoilla -teos purkaa tätä vaikenemisen kulttuuria ja kysyy, miksi näistä kokemuksista keskusteleminen tai niiden tutkiminen on yhteiskunnassamme niin latautunut asia. Teos tarttuu kriittisesti julkisuuden ja tieteen sekä yhteiskunnallisen valtapuheen varjoon jääviin kysymyksiin. Se on väkevä yhteiskunnallinen puheenvuoro kummista kokemuksistaan kertoneiden ihmisten puolesta ja yhdessä heidän kanssaan.

Teos antaa tietoa ja ajattelemisen aihetta suurelle yleisölle, tutkijoille ja terveydenhuollon ja sosiaalitoimen ammattilaisille. Ennakkoluuloja purkavaa teosta voi suositella kaikille inhimillisestä kokemuksesta ja sen tulkinnasta kiinnostuneille.


Tuotesuositukset