Mitä on kulttuuriperintö?

Tuomi-Nikula, Outi; Haanpää, Riina; Kivilaakso, Aura
Nimeke: Mitä on kulttuuriperintö?
Tekijät: Tuomi-Nikula, Outi (Toimittaja)
Haanpää, Riina (Toimittaja)
Kivilaakso, Aura (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522224880
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 21,00 € (19,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Tietolipas 243
Painos: 2013
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 392
Tuoteryhmät: Kulttuuri
Tietolipas
Kirjastoluokka: 90.2 Yleinen kulttuurihistoria
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kulttuuriperintö, aineeton kulttuuriperintö, aineellinen kulttuuri, tutkimus, metodologia, kansallinen kulttuuri, transnationaalisuus, kulttuuri, diskurssi, historiapolitiikka, muistitieto, arvottaminen, tuotteistus
Mikä yhdistää Englannin kartanoita, inkerinsuomalaisia ja Kiikoisten purpuria? Miksi jokin rakennus, tapa tai tarina säilyy tuleville polville, joku toinen taas unohdetaan? Kenellä on valta valita jokin menneisyyden jälki säilyttämisen arvoiseksi?

Artikkelikokoelmassa avataan kulttuuriperinnön käsitettä monipuolisesti ja innovatiivisesti. Kokoelma on ensimmäinen Suomessa julkaistu perusteos kulttuuriperinnöstä. Tarkasteltavina ovat sekä aineellinen että aineeton kulttuuriperintö, joita tutkitaan etnologiatieteiden ja historiantutkimuksen kysymysten näkökulmasta. Teoksessa käsitellään myös kulttuuriperintöprosessia eli tapaa jolla kulttuuriperintöä määritetään paikallisen perinteen, muistin, vallan, rahan ja politiikan keinoin. Teos soveltuu yliopistolliseksi oppikirjaksi, mutta se tarjoaa kiinnostavaa pohdittavaa myös kaikille kulttuuriperintökysymyksistä kiinnostuneille. Artikkelikokoelman kirjoittajat ovat Turun yliopiston kulttuuriperinnön tutkimuksen oppiaineen entisiä ja nykyisiä opettajia ja jatko-opiskelijoita.


Tuotesuositukset