Muinaislinnat ja linnavuoret — Historiallisia retkikohteita

Ahonen, Harri
Nimeke: Muinaislinnat ja linnavuoret — Historiallisia retkikohteita
Tekijät: Ahonen, Harri (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518585018
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 14.2.2024
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 350
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 109
Tuoteryhmät: Historia
Retkeily ja vaeltaminen
Kevät 2024
Kirjastoluokka: 79.4 Retkeily. Ulkoilu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: muinaislinnat, linnavuoret, matkailukohteet, muinaisjäännökset, linnoitukset, linnat, nähtävyydet, kulttuurihistoria, retkeily
Suomen pronssi- ja rautakautiset muinaislinnat ovat kiehtovimpia maastossa edelleen näkyviä jälkiä esihistoriallisesta ajasta.

Linnavuorien eli muinaislinnojen ketju levittäytyy kuin kilpi läntiseltä Uudeltamaalta Kokemäenjoelle saakka. Niitä kohoaa myös Vanajavesistön sekä Päijänteen ja Saimaan jylhillä rannoilla. Linnavuoria tarvittiin rantojen vartiointiin ja puolustukseen erityisesti myöhäisrautakauden  levottomalla viikinkiajalla, jolloin ryöstöretket uhkasivat usein rannikoita.

Historioitsija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Harri Ahosen opas vie lukijan tuhat vuotta ajassa taaksepäin ja esittelee yli 80 muinaislinnaa Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Hämeen, Kymen, Pirkanmaan, Satakunnan, Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan alueilla. Kartoilla ja Ahosen ottamilla valokuvilla varustettu teos tarjoaa hyviä vinkkejä näihin kiehtoviin muinaiskohteisiin tutustumiseen ja ympäröivässä maastossa liikkumiseen.

Lisätietoa kirjasta

Yle: Linnavuorten arvoitus (Harri Ahosen haastattelu)


Tuotesuositukset