Naantalin luostarin kirja

Kauko, Mikko; Lamberg, Marko
Nimeke: Naantalin luostarin kirja
Tekijät: Kauko, Mikko (Toimittaja)
Lamberg, Marko (Toimittaja)
Kauko, Mikko (Kääntäjä)
Lamberg, Marko (Kääntäjä)
Tirri, Rauno (Kääntäjä)
Tirri, Seija (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789522228666
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Tietolipas 254
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 499
Tuoteryhmät: Historia
Tietolipas
Keskiaika
Suositut jättipokkarit
Kirjastoluokka: 92.2 Suomen historia, keskiaika
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: Naantalin luostari, koodeksit, käsikirjoitukset, rukoukset, legendat, ohjeet, lääkkeet, kirjallinen kulttuuri, kirjahistoria, keskiaika, historia
Avainsanat: luostarit, keskiaika, kerjäläisveljestöt, Naantalin maalaiskunta, Naantalin luostari
Naantalin luostarin kirja edustaa varhaisinta suomalaista käännöskirjallisuutta. Teos on 26 kirjoituksen kokoelma, jonka aihepiirit ja sisällöt ovat hyvin monenkirjavia eikä niitä voi luokitella pelkästään hengelliseksi kirjallisuudeksi. Kirjoitusten joukossa on muun muassa lääkereseptejä ja novellikokoelma miehen ja naisen välisestä luottamuksesta - tai sen puutteesta.

Teos välittää edustavan kuvan niistä tiedoista ja käsityksistä, joita 1400-luvun suomalaisilla oli maailmasta, ihmiskunnan historiasta, elämän tarkoituksesta ja tuonpuoleisesta. Nykysuomalaisen kulttuurin tavoin myös keskiajan suomalainen kulttuuri oli ylirajaista ja kansainvälistä. Kertomuksissa liikutaan eri puolilla Eurooppaa ja sen ulkopuolella Pyhällä maalla, Armeniassa, Persiassa ja Intiassa. Kertomukset välittivät ja välittävät edelleen kaukomaihin liittyvää eksotiikkaa.

Naantalin luostarin kirja on ensimmäinen suomennos koko käsikirjoituksesta. Käännös on varustettu tekstien synty- ja käyttöhistoriaa koskevilla taustatiedoilla. Suomennettuna teosta voi hyödyntää myös korkeakoulutason opetuksessa täydentävänä kirjallisuutena ja harjoitusmateriaalina. Teoksen käytettävyyttä lisäävät myös kattavat ja laajat henkilö- ja paikannimihakemistot.


Tuotesuositukset