Näkökulmia kertomuksen tutkimukseen

Hägg, Samuli; Lehtimäki, Markku; Steinby, Liisa
Nimeke: Näkökulmia kertomuksen tutkimukseen
Tekijät: Hägg, Samuli (Toimittaja)
Lehtimäki, Markku (Toimittaja)
Steinby, Liisa (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522220806
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 29,00 € (26,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Tietolipas 226
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 355
Tuoteryhmät: Tietolipas
Kirjallisuudentutkimus
Kirjastoluokka: K86.2 Suomen ja suomalais-ugrilaisten kielten kirjallisuuden historia ja tutkimus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: narratologia, narratiivisuus, kertoja, kirjallisuudentutkimus, kaunokirjallisuus, venäläinen formalismi, formalismi, strukturalismi, kognitiivinen kirjallisuudentutkimus, kerronta, tajunnanvirta, muistelmat, elämäkerrat, historiantutkimus, kulttuurintutkimus, tekstianalyysi, kertomukset
Näkökulmia kertomuksen tutkimukseen tarjoaa ajankohtaisen ja moniäänisen valikoiman artikkeleja kertomuksesta ja sen tutkimuksesta. Kokoelma keskittyy kolmeen kertomuksen tutkimuksen nykytilan kannalta olennaiseen asiaan: klassiseen ja jälkiklassiseen narratologiaan, kertomuksen merkityksellistävään ja tiedolliseen funktioon sekä kerronnallisen käänteen jälkeiseen tilanteeseen.

Kokoelman kirjallisuudentutkimuksellista näkökulmaa täydentävät artikkelit, jotka käsittelevät kertomuksen käsitettä muissa humanistisissa tieteissä: historiantutkimuksessa, elämäkertatutkimuksessa ja perinteentutkimuksessa.

Teos soveltuu yliopistolliseksi oppikirjaksi kirjallisuudentutkimuksessa ja muissa ihmistieteissä. Lisäksi se antaa uutta ajateltavaa kaikille kertomuksen rakenteista, muodoista ja merkityksistä kiinnostuneille.


Tuotesuositukset