Narri kertojana — kultaisesta aasista suomalaiseen postmodernismiin

Salin, Sari
Nimeke: Narri kertojana — kultaisesta aasista suomalaiseen postmodernismiin
Tekijät: Salin, Sari (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522220080
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 19,00 € (17,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: SKS:n toimituksia 1180, Tiede
Painos: 1. painos, 2008
Kieli: suomi
Sivumäärä: 372
Tuoteryhmät: Kirjallisuudentutkimus
Kirjallisuus
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 86.2 Suomen ja suomalais-ugrilaisten kielten kirjallisuuden historia ja tutkimus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: suomenkielinen kirjallisuus, kertomakirjallisuus, narrit, komiikka, parodia, ironia, kaunokirjallisuus, genret, intertekstuaalisuus, kaanonit (valikoimat), postmodernismi, kerronta, kirjallisuudentutkimus
Teos tutkii kuuden suomalaisen nykyromaanin yhteyksiä menippolaisen satiirin ja vakavanaurullisen kirjallisuuden perinteeseen. Pentti Holapan, Jouko Turkan, Helena Sinervon, Tomi Kontion, Jussi Kylätaskun ja Torsti Lehtisen romaanit liittyvät kerrontansa, lajinsa ja tematiikkansa kautta narrikirjallisuuteen ja veijariromaanin klassikoihin.

Teoksessa pohditaan, mitä on narrin kieli ja mieli, mikä on minäkertojan asema narrikirjallisuudessa, ja millainen on nykykirjallisuuden epäluotettava kertoja. Entä millainen on hylkiökertoja tai mikä merkitys aasilla on kulttuurissamme?

Narri kertojana on mukaansatempaava tutkimus hauskoista mutta traagisista kirjoista ja niiden kertojista. Teos tarjoaa uusia näkökulmia narratologian ja lajin teoreettisiin kysymyksiin. Se sopii kaikille lukijoille, joita kiinnostaa suomalaisen nykykirjallisuuden komiikka ja ironia, mutta myös sen tapa tuoda esiin aikamme kiperiä ongelmia.


Tuotesuositukset