Neuvostoliitto muistoissa ja mielikuvissa

Helle, Anna; Koivunen, Pia
Nimeke: Neuvostoliitto muistoissa ja mielikuvissa
Tekijät: Helle, Anna (Toimittaja)
Koivunen, Pia (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789518584448
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 8.8.2022 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 8.8.2022
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 1480
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 250
Tuoteryhmät: Kevät 2022
SKS:n toimituksia
Historia
Kirjastoluokka: 97.1 Venäjä. Neuvostoliitto
Mitä Neuvostoliitosta muistetaan ja miten se muistetaan? Miten Neuvostoliittoa on esitetty ja esitetään - aikalaisille ja tulevaisuuden ihmisille - erilaisissa kulttuurisissa teksteissä?

Neuvostoliitto muistoissa ja mielikuvissa käsittelee Neuvostoliittoon ja neuvostoyhteiskuntaan liittyviä muistoja, käsityksiä ja mielikuvia kulttuurisen muistin näkökulmasta. Kirjassa tarkastellaan sitä, miten Neuvostoliittoa on muistettu eri aikoina ja millaisena se on näyttäytynyt erilaisissa kulttuurin tuotteissa, kirjallisuudessa, museonäyttelyissä, taiteessa sekä mediassa. Teos ei pyri kertomaan historiallista totuutta Neuvostoliitosta vaan tutkii Neuvostoliittoon liittyviä muistoja ja mielikuvia.

Kirjassa eri alojen tutkijat tarkastelevat Neuvostoliittoa eri aikoina kiinnittäen huomiota moni-ilmeisen valtion erilaisiin puoliin. Tutkimusteemat vaihtelevat avaruudenvalloituksesta ja jääkiekkojoukkueen ylivoimasta poliittiseen propagandaan ja vähemmistöjen vainoamiseen. Näkökulmat ovat suomalaisia, venäläisiä ja eestiläisiä.


Tuotesuositukset