Nimistöntutkimuksen perusteet

Ainiala, Terhi; Saarelma, Minna; Sjöblom, Paula
Nimeke: Nimistöntutkimuksen perusteet
Tekijät: Ainiala, Terhi (Toimittaja)
Saarelma, Minna (Toimittaja)
Sjöblom, Paula (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517469920
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 26,00 € (23,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Tietolipas 221
Painos: 2. painos, 2023
Julkaisuvuosi: 2008
Kieli: suomi
Sivumäärä: 369
Tuoteryhmät: Kielet ja kielitiede
Tietolipas
Kirjastoluokka: 88.2 Suomen kieli
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: nimistöntutkimus, suomen kieli, nimet, erisnimet, paikannimet, henkilönnimet, toiminimet, brändit, tavaramerkit, lemmikkieläimet, fiktiiviset hahmot, fiktiiviset paikat
Nimet kuuluvat kaikkiin kulttuureihin ja kaikkiin kieliin. Nimen avulla ilmaistaan, että tarkoitetaan jotakin tiettyä oliota tai asiaa. Henkilöiden ja paikkojen lisäksi annamme nimiä esimerkiksi lemmikkieläimille, veneille ja laivoille, yrityksille ja erilaisille tuotteille.

Jean Sibelius, Aurajoki, Viiru ja Titanic ovat nimiä, joiden ymmärrämme viittaavaan vain yhteen asiaan. Vaikka Matti tai Tarja voi olla monen henkilön etunimi, on nimellä kussakin kielenkäyttötilanteessa yleensä vain yksi tunnistettava kohde. Nimiin liittyy myös paljon tunnesävyjä, mistä kertovat monet tiennimikiistat tai yritysnimen vaihtumisesta seuranneet yleisönosastokirjoitukset. Nimiä on tutkittu paljon, mutta tuoretta alan yleisesitystä ei ole ollut saatavilla.

Nimistöntutkimuksen perusteet kertoo suomalaisen nimistöntutkimuksen menetelmistä ja tuloksista nykytutkimuksen näkökulmasta. Se heijastaa uusimpia kielen teoreettisia lähestymistapoja perustanaan vankka tutkimusperinteemme. Teos palvelee kaikkia, jotka haluavat saada kuvan nykyisen nimistöntutkimuksen kohteista, keskeisistä teoreettisista kysymyksistä ja metodeista. Se soveltuu niin yliopistojen oppimateriaaliksi kuin kaikille ammattinsa tai harrastuksensa vuoksi nimistä kiinnostuneille.


Tuotesuositukset