Nostalgia — kirjoituksia kaipuusta, ikävästä ja muistista

Rossi, Riikka; Seutu, Katja
Nimeke: Nostalgia — kirjoituksia kaipuusta, ikävästä ja muistista
Tekijät: Rossi, Riikka (Toimittaja)
Seutu, Katja (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517469272
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 21,00 € (19,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 1137
Painos: 1. painos, 2007
Kieli: suomi
Sivumäärä: 311
Tuoteryhmät: Kirjallisuus
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 86 KIRJALLISUUSTIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: nostalgia, muisti (kognitio), muistot, kaipaus, menneisyys, utopiat, kaunokirjallisuus, kertomakirjallisuus, lyriikka, matkakirjallisuus, naturalismi (taide), romantiikka, kirjallisuudenhistoria, suomenkielinen kirjallisuus, venäjänkielinen kirjallisuus, kirjallisuudentutkimus
Artikkelikokoelma luo läpileikkauksen nostalgian historiaan taiteen näkökulmasta. Se käsittelee kaipuun ja ikävän teemoja kirjallisuudessa muinaisista intialaisista teksteistä suomalaiseen nykykirjallisuuteen saakka: Aleksis Kivestä ja Juhani Ahosta L. Onervaan ja Aino Kallakseen, Eeva-Liisa Mannerista ja Antti Hyrystä Joseph Brodskyyn ja Gustave Flaubertiin.

Artikkelikokoelman kasvualustana on kokemus nostalgiasta eräänlaisena 2000-luvun ideologiana ja tapana ymmärtää todellisuutta. Antologia osoittaa, että nostalgiassa ei ole kyse ainoastaan menneen tavoittelusta vaan myös nykyisyydestä ja tulevaisuudesta. Eri aikakausia ja kulttuurisia suuntauksia halkovissa kirjoituksissa pohditaan kaipuuta johonkin ja toisaalta jostakin pois, modernia turistikokemuksen nostalgiaa sekä nostalgiaan läheisesti liittyvää melankoliaa ja utopiaa.


Tuotesuositukset