Nukkumatin kylmä sota

Silvola, Sakari
Nimeke: Nukkumatin kylmä sota
Tekijät: Silvola, Sakari (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518581799
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 249
Painos: 2. painos, 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 228
Tuoteryhmät: Kevät 2021
Historia
Kirjastoluokka: 90 HISTORIANTUTKIMUS. YLEINEN KULTTUURIHISTORIA YLEINEN SOTAHISTORIA. YLEINEN ARKEOLOGIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: fiktiiviset hahmot, animaatiohahmot, lastenohjelmat, televisio-ohjelmat, vaikutteet, kansanperinne, kuvallinen ilmaisu, aiheet, arki, teknologia, kulkuneuvot, musiikki, laulut, oheistuotteet, sosialistiset maat, propaganda, kylmä sota, kansainvälinen markkinointi, esittäminen, historia
E-kirja, 2021
EPUB
6,90 €

Äänikirja, 2021
MP3
14,90 €

Muistatko Pikku Kakkosen Nukkumatin? Itä-Saksan ja sosialismin lempeä lähettiläs oli ahkera vieras myös Suomen televisiossa. Unihiekan lisäksi Nukkumatti tarjoili lapsille välähdyksiä hauskoista pioneerileireistä, kiiltävistä Trabanteista ja hohdokkaista betonilähiöistä - kaikista itäblokin insinööritaidon saavutuksista.

Nukkumatin parissa kasvanut Ylen tuottajana ja toimittajana työskentelevä Sakari Silvola päätyy lapsuutensa sankarin jäljille, jotka johdattavat hänet Tampereelta Berliiniin ja Potsdamiin. Matka Nukkumatin seurassa vie Silvolan syvälle Stasin ja Honeckerin Itä-Saksaan ja kylmän sodan maailmaan, jossa rautaesiripun yli käytiin ideologista kamppailua myös lasten sieluista.

"Silvola on reissannut lapsuutensa tv-suosikin jäljillä niin Tampereella kuin ennen kaikkea Saksassa, tutkinut arkistot ja haastatellut nukkeanimaation tekijät. (...) Teos on mitä mainioin syväluotaus sosialismin lempeän lähettilään hämmästyttävään tarinaan.
- Simopekka Virkkula / Helsingin Sanomat ja Aamulehti

"Kirja perkaa hahmon kunnioittavasti mutta perusteellisesti."
- Juha Roiha / Yle, Puoli Seitsemän

"Silvolan kirja on täynnä herkullisia anekdootteja. (...) Teos ei sovi kuitenkaan unilääkkeeksi, vaan pitää kiinnostuksen hereillä alusta loppuun asti."
- Riikka Happonen / Hämeen Sanomat

"Den (...) förenar på ett utmärkt sätt en problematiserande utgångspunkt och stora mängder kunskap med nyansrikedom och sympati för ämnet. Dessutom är den väl skriven och nöjsam att läsa."
- Michel Ekman / Hufvudstadsbladet


Tuotesuositukset