Örisevä konnakala — Tiedetoimittaja kertoo luonnon kummajaisista

Kettunen, Niko
Nimeke: Örisevä konnakala — Tiedetoimittaja kertoo luonnon kummajaisista
Tekijät: Kettunen, Niko (Kirjoittaja)
Jaakola, Antti (Lukija)
Tuotetunnus: 9789518585452
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 22.9.2023
Hinta: 17,90 € (16,27 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Kirjastoluokka: 58 ELÄINTIEDE
E-kirja, 2023
EPUB
14,90 €

Pehmeäkantinen kirja, 2023
Flexikantinen
28,00 €

Ladattava äänikirja.

Tiedetoimittajan tarinoita luonnon ihmeellisimmistä eläimistä!

Osaavatko pulut vakoilla? Mikä eläin kituuttaa talven yli kestohumalassa? Ratkeaisiko terveydenhuollon kriisi, jos osaisimme kasvattaa uusia raajoja aksolotlin tavoin? Entä mitä yhteistä on Putinilla ja sinitäplätursaalla?

Tiedetoimittaja Niko Kettusen oivaltavat eläinpakinat planeettamme pienistä ihmeistä ja erikoisuuksista esittelevät 101 veikeää otusta maalta, mereltä ja ilmasta. Kettusen ”Viikon eläin” -palsta Helsingin Sanomien Tiede-sivuilla on jo pitkään ilahduttanut lukijoita tasavallan presidenttiä myöten.

”Euroviisuissa on nähty jos jonkinlaisia esityksiä, muttei sentään laulavia kaloja. Sellaisiakin on. Konnakalat (Batrachoididae) ovat känsäisiä rumiluksia. Ne näyttävät kaksi viikkoa metsässä ryypänneeltä Lordilta. Ne osaavat myös musisoida, ainakin joten kuten. Konnakalat pystyvät tuottamaan ainakin viittä erilaista ääntä houkutellakseen naaraita ja kertoakseen saalistajille ja muille uroksille, että kannattaisi pysyä loitolla. Äänet vaihtelevat eräänlaisesta vihellyksestä örinään ja matalaan pörinään. Kalan ääntely muistuttaa lähinnä epävireistä säkkipilliä. Jos sen luokittelisi musiikiksi, täytyisi kai puhua jonkinlaisesta kokeellisesta black metalista. Konnakalat eivät silti ole ainoita veden muusikkoja. Silakat viestivät toisilleen päästämällä erittäin kimakoita pieruja.”


Tuotesuositukset