Oulu kieliyhteisönä

Mantila, Harri; Saviniemi, Maija; Kunnas, Niina
Nimeke: Oulu kieliyhteisönä
Tekijät: Mantila, Harri (Toimittaja)
Saviniemi, Maija (Toimittaja)
Kunnas, Niina (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789518580587
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Tietolipas 261
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 329
Tuoteryhmät: Kielet ja kielitiede
Tietolipas
Kirjastoluokka: 87 KIELITIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sosiolingvistiikka, monikielisyys, vähemmistökielet, käyttö, opetus, kielellinen tietoisuus, kaksikielisyys, koodinvaihto, variaatio (kieli), murteet, suomen kieli, maahanmuuttajat, suomenruotsi, saamelaiskielet, karjalan kieli, kielelliset vähemmistöt
Oulun seutu saattaa hahmottua nykysuomalaisen mielessä hyvin yksikieliseksi. Valtakieli suomen lisäksi alueella puhutaan kuitenkin myös ruotsia, saamea, karjalaa sekä lukuisia maahanmuuttajakieliä. Käsillä oleva teos luo sosiolingvistisen katsauksen Oulun seudulla puhuttaviin kieliin ja niiden tilanteeseen.

Kirja käsittelee Oulun ruotsinkielistä historiaa ja nykypäivää, saamenkielisten koulutusmahdollisuuksia, Oulun murretta sekä maahanmuuttajasuomeen kohdistuvia asenteita. Lisäksi teos nostaa esiin alueen vähän tunnetun karjalankielisen yhteisön.

Kirja on tarkoitettu kaikille kielen ja yhteiskunnan suhteesta ja erityisesti Pohjois-Suomen kielitilanteesta kiinnostuneille, ja se soveltuu myös yliopisto-oppikirjaksi. Kirjan kirjoittajat ovat Oulun yliopiston tutkijoita.


Tuotesuositukset