Place de Finlande — Suomen Pariisin-suurlähetystön historia

Clerc, Louis
Nimeke: Place de Finlande — Suomen Pariisin-suurlähetystön historia
Tekijät: Clerc, Louis (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522228819
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 25,00 € (22,73 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 144
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 274
Tuoteryhmät: Historia
Kirjastoluokka: 92 SUOMEN HISTORIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: lähetystöt, diplomaattisuhteet, kansainväliset suhteet, edustus, diplomatia
Suomen Pariisin-suurlähetystö ”Suomen aukiolla” eli Place de Finlanden laidalla on itsenäisen Suomen ensimmäisiä edustustoja.

Pariisista Suomelle on auennut merkittävä näköala maailman tapahtumiin: sieltä käsin on tavoiteltu Suomelle niin poliittista vaikutusvaltaa, taloudellisia suhteita kuin kansainvälistä mainettakin. Lähetystö on palvellut myös Ranskassa asuvia ja liikkuvia suomalaisia, kuten turisteja, merimiehiä ja kauppiaita.

Place de Finlande. Suomen Pariisin-suurlähetystön historia toimii kurkistusaukkona Suomen ja Ranskan suhteisiin ja Suomen ulkopolitiikkaan itsenäisyyden alusta aina 1990-luvun alkuun saakka. Teos valottaa myös lähetystön arkea, siellä toimineiden ihmisten ja Pariisin suomalaisyhteisön elämää.

Le livre comprend une partie en francais destinee a presenter aux lecteurs francophones l'histoire de l'ambassade de Finlande en France, 1919-1992.

Kirjoittaja, Turun yliopiston poliittisen historian professori Louis Clerc on erikoistunut Euroopan kansainvälisten suhteiden historiaan.


Tuotesuositukset