Portti ja polku — tutkimus kirjallisuuden semiotiikasta

Veivo, Harri
Nimeke: Portti ja polku — tutkimus kirjallisuuden semiotiikasta
Tekijät: Veivo, Harri (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522222541
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 19,00 € (17,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 1305
Painos: 1. painos, 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 223
Tuoteryhmät: Kirjallisuus
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 86 KIRJALLISUUSTIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: representaatio, kaunokirjallisuus, strukturalismi, pragmatismi, semiotiikka, kirjallisuus, kirjallisuudentutkimus
Kaunokirjalliset teokset toimivat merkkeinä ja risteyksinä, joiden kautta teosten kuvaamat henkilöt ja tapahtumat välittyvät lukijoille. Samalla lukijoiden kokemuksista, tiedosta ja tunteista tulee osa teosten maailmaa. Kirjallisuus voi lisätä tietoa todellisuudesta, mutta se auttaa myös kuvittelemaan vaihtoehtoisia arvoja, asiantiloja ja tapahtumasarjoja. Semiotiikka pyrkii kuvaamaan, miten merkit toimivat, ja tässä teoksessa semiotiikkaa käytetään kirjallisuudelle ominaisten kysymysten, kuten esittävyyden ja kirjailijan työn, pohdintaan. Kirjassa tarkastellaan kirjallisuudentutkimuksen ja semiotiikan teoreettisten kysymysten rinnalla suomalaisten ja ulkomaalaisten kirjailijoiden teoksia.

Harri Veivo on Helsingin yliopiston yleisen kirjallisuustieteen dosentti, joka toimii suomen tutkimuksen vierailevana professorina Paris III - La Sorbonne Nouvellen yliopistossa.


Tuotesuositukset