Porvoon talot kertovat

Töyrylä, Inka
Nimeke: Porvoon talot kertovat
Tekijät: Töyrylä, Inka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518583038
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 296
Painos: 3. painos, 2022
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 207
Tuoteryhmät: Historia
Taide ja arkkitehtuuri
Vanhat talot
Kirjastoluokka: 92 SUOMEN HISTORIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: rakennukset, kulttuurihistorialliset rakennukset, arkkitehtuuri, rakennushistoria, kaupunkihistoria, kaupungit, asukkaat, henkilöhistoria, historia
Porvoon vanhojen talojen tarinoita.

Jos seinät osaisivat puhua, mitä ne kertoisivat? Joen varrelle rakentunut Porvoo kätkee kansallismaisemaansa lukemattomia tarinoita. Kaupungin vanhimmat yhä käytössä olevat asuintalot on rakennettu 1700-luvulla.

Monet Porvoon vanhoista taloista eivät juurikaan kiinnitä ohikulkijan huomiota. Ne seisovat paikallaan omassa rauhassaan. Kukapa arvaisi, että eräänkin vihreän puutalon ruokasalissa on syntynyt Venäjän kruununperijä? Entä missä sijaitsi yksi Suomen ensimmäisistä konditorioista? Jäljellä on myös talo, jossa kansallisrunoilija J. L. Runeberg kirjoitti runonsa Maamme-lauluun. Yllättäen se on kuitenkin aivan eri talo kuin se, mikä Runebergin kotina tunnetaan.

Porvoon talot kertovat vie lukijan kävelylle 675-vuotiaan kaupungin tunnelmallisille kaduille ja kujille. Teos kuljettaa läpi kaupungin huikean historian, kurkistaa kiinnostaviin hetkiin ja tutustuttaa kiehtoviin asukkaisiin.

Tutustu myös sarjan toiseen osaan


Tuotesuositukset