Puheesta tekstiksi — Puheen kirjallisen esittämisen alueita, keinoja ja rajoja

Nuolijärvi, Pirkko; Tiittula, Liisa
Nimeke: Puheesta tekstiksi — Puheen kirjallisen esittämisen alueita, keinoja ja rajoja
Tekijät: Nuolijärvi, Pirkko (Toimittaja)
Tiittula, Liisa (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522227355
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 1424
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 286
Tuoteryhmät: Kielet ja kielitiede
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 87 KIELITIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: puhe (puhuminen), puhekieli, kirjoittaminen, tarkekirjoitus, puheentunnistus, kirjoitustulkkaus, tekstitys, sitaatit, lehdistökirjoittelu, kielenhuolto, genret, kaunokirjallisuus, hyödyntäminen, suullinen ilmaisu, kirjallinen ilmaisu, erot
Puhe ja kirjoitus ovat olemukseltaan erilaisia, eikä puheen muuttaminen kirjoitukseksi ole ongelmatonta. Puhe on äänellistä, ja ääni on hetkellistä. Kirjoitus taas on visuaalista, kirjoittajasta ja kirjoitushetkestä irrallaan olevaa. Puheen siirtäminen kirjoitukseksi on kuitenkin monissa tilanteissa tarpeen. Saamme usein nähdäksemme tekstiä, jonka takana on puhetta: luemme lehdistä haastatteluja tai katsomme tekstitettyjä televisio-ohjelmia.

Teoksen artikkelit valottavat sitä, millaisilla keinoilla puhetta siirretään kirjoitukseksi ja miten teknologia on vaikuttanut siirtämiseen. Kirja on tarkoitettu niille, joiden tehtäviin kuuluu siirtää puhetta kirjoitetuksi tekstiksi, sekä kielen, viestinnän ja kääntämisen opiskelijoille ja tutkijoille.


Tuotesuositukset