Rahan kulttuuri

Ruckenstein, Minna; Kallinen, Timo
Nimeke: Rahan kulttuuri
Tekijät: Ruckenstein, Minna (Toimittaja)
Kallinen, Timo (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522221124
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 28,00 € (25,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 1244
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 303
Tuoteryhmät: Kansatiede ja antropologia
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 49 KANSATIEDE. KULTTUURIANTROPOLOGIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: raha, kulttuuriantropologia, taloudellinen antropologia, sosiaaliantropologia, sosiologia, kulttuurintutkimus, historia, uskontotiede, kirjallisuudentutkimus, maksuvälineet, rahatalous, rahankäyttö, kulutus, sijoitustoiminta, vaihtokauppa, myötäjäiset, lahjat, uskonnolliset liikkeet, rituaalit, uhraaminen, sananlaskut, rikkaus, kaunokirjallisuus, aiheet, kapitalismi
Lähikuvat rahasta eri puolilta maailmaa todentavat kirjan teoreettisen väitteen: rahan moninaisuutta ei voi pakottaa yhdeksi teesiksi sen olemuksesta. Teos esittelee, miten moninaisin tavoin raha ja sitä ohjaavat voimat voidaan ymmärtää. Rahaa käsitellään sekä historiallisista ja kulttuurisista lähtökohdista symbolina, vuorovaikutuksena, fetissinä, metaforana, moraliteettina, toiminnan suuntana ja muutoksen mahdollistajana. Raha näyttäytyy moraalisesti latautuneena, mutta myös harvinaisen dynaamisena. Kirja houkuttaa ajattelemaan vaihtoehtoisia tapoja tarkastella rahaa ja taloudellisia tosiasioita.

Kirjoituksia ohjaa antropologinen analyysi rahasta. Teoksen kirjoittajat edustavat useita eri tieteenaloja ja artikkelit avaavat täydentäviä teoreettisia ja empiirisiä näkökulmia rahan kulttuurisuuteen. Kirja soveltuu oppikirjaksi, tutkijoiden käyttöön ja kriittiseksi puheenvuoroksi yhteiskunnalliseen keskusteluun.


Tuotesuositukset