Ratojen ja rallien valiot — Suomen historiallisia kilpa-autoja

Lautsi, Veikko; Itkonen, Markus
Nimeke: Ratojen ja rallien valiot — Suomen historiallisia kilpa-autoja
Tekijät: Lautsi, Veikko (Kirjoittaja)
Itkonen, Markus (Kirjoittaja)
Taskinen, Kimmo (Valokuvaaja)
Tuotetunnus: 9789522229229
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 152
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 223
Tuoteryhmät: Historia
Kulttuuri
Hukkapäivät
Kirjastoluokka: 62.511 Autot
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kilpa-autot, ralliautot, kilpa-ajot, ralliautoilu, autourheilu, kilparadat, moottoriradat, historia
Suomen maineikkailla kilparadoilla ja rallien pikataipaleilla on kaasutellut toinen toistaan näyttävämpiä kilpa-autoja. Nämä autoklassikot ovat olleet muotoilultaan ja tekniikaltaan aikansa valioita ja hivelleet niin kuljettajansa vauhdinkaipuuta kuin katsojien silmää.

Ratojen ja rallien valiot esittelee kuuluisia säilyneitä ja entisöityjä kilpa-autoja vuoden 1933 Chrysleristä Keke Rosbergin ensimmäiseen formulaan, Timo Mäkisen viimeiseen Miniin ja Hannu Mikkolan Audi Quattro S1:n mukaiseen huikeaan replikaan.

Teos on samalla upea katsaus suomalaisen auto-urheilun historiaan - se käsittelee niin Eläintarhan ajot ja Jyväskylän MM-rallin kuin Keimolan ja Ahveniston ratojen parhaat päivät sekä kohtalonhetket.

Kimmo Taskinen on Helsingin Sanomien valokuvaaja. Hänet tunnetaan erityisesti näyttävistä autovalokuvista. Veikko Lautsi on autoiluun ja urheiluun erikoistunut pitkän linjan toimittaja. Markus Itkonen on palkittu graafikko ja autourheilun tilastoharrastaja.


Tuotesuositukset