Retki suolle — Vinkit ja kohteet luontoon lähtijälle

Mattila, Päivi; Saloriutta, Teemu
Nimeke: Retki suolle — Vinkit ja kohteet luontoon lähtijälle
Tekijät: Mattila, Päivi (Kirjoittaja)
Saloriutta, Teemu (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518582765
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 16.2.2023
Hinta: 33,00 € (30,00 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 286
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 250
Tuoteryhmät: Retkeily ja vaeltaminen
Kevät 2023
Luonto ja eläimet
Kirjastoluokka: 79.4 Retkeily. Ulkoilu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: luontokohteet, suot, aapasuot, keidassuot, luontomatkailu, retkeily, vaellus, vuodenajat, retkeilyreitit, luontopolut, kansallispuistot, retkeilyvarusteet, erätaidot, soidensuojelu
Lähde kanssamme suolle, ne ovat maamme villeintä luontoa!

Suolla liikkuessa pääset retkelle ikiaikaisiin maisemiin, kuuntelemaan kurjen huutoa ja poimimaan kultaisia marjoja. Etelä-Suomenkin soilla voi nauttia avarista näkymistä ja suopursun tuoksusta. Aivan pohjoisimmassa Lapissa taas esiintyy palsasoita, jotka kätkevät sisäänsä ikiroutaa.

Oppaassa esitellään 37 eri puolilla Suomea sijaitsevaa suokohdetta, joista lähes kaikki sopivat myös lapsiperheille. Kirjan vinkkien avulla voit retkeillä soilla kaikkina vuodenaikoina alkukesän kukkaloistosta kaamoksen tunnelmalliseen hämärään. Opit lisäksi, miten pitkospuiden ulkopuolella liikutaan turvallisesti. Jalkaan voit sujauttaa perinteiset kumpparit tai kevyet polkujuoksulenkkarit.

Kirjaa varten on haastateltu Suomen kokeneimpia suolla liikkujia. Tekijöiden ohella omia suoretkimuistojaan teoksessa kertovat kirjailija Juha Hurme, luonnonvalokuvaaja Jorma Luhta, kuvataiteilija Kaija Kiuru ja monet muut.

"Soiden hienous retkipaikkoina syntyy niiden villiydestä. Suurilla luonnontilaisilla soilla voi Etelä-Suomessakin katsella hyvin erämaista maisemaa, jossa ei näy mitään ihmisen rakentamaa. Soiden lumoa lisää tieto siitä, että maisema on ikiaikainen."

Päivi Mattila on retkeilytoimittaja. Hän on harrastanut retkeilyä etenkin viimeiset 20 vuotta ja toteuttanut useita superpitkiä vaelluksia. Koulutukseltaan Päivi on yhteiskuntatieteiden maisteri ja keruutuotetarkastaja.

Teemu Saloriutta on maanmittausalan diplomi-insinööri sekä sivutoiminen valokuvaaja. Hän on aktiivinen retkeily- ja luontoharrastaja, joka viihtyy parhaiten poluttomissa erämaissa.


Tuotesuositukset